Det bremser for Netcom og Nextgentel

TeliaSonera har blitt nest størst i Norge med kjøpene av Chess, Nextgentel og Netcom, men nå bremser det.

Det bremser for Netcom og Nextgentel

TeliaSonera har blitt nest størst i Norge med kjøpene av Chess, Nextgentel og Netcom, men nå bremser det.

Telenors erkerival, svensk-finske TeliaSonera har nå lagt frem tallene for årets første kvartal.

Omsetningen gikk marginalt opp i forholdt til samme kvartal i 2006 og gikk litt ned i forhold til fjerde kvartal i fjor. Den endte på 22,7 milliarder svenske kroner i årets første kvartal.

Driftsresultatet endte på 6,2 milliarder svenske kroner. Det var en liten nedgang i forhold til forrige kvartal, og var tilnærmet det samme som selskapet omsatte for i første kvartal 2006.

TeliaSonera hadde en total omsetning på 2,1 milliarder svenske kroner fra sin virksomhet i det norske markedet i årets første kvartal.

I Norge eier TeliaSonera de tre selskapene Netcom, Nextgentel og Chess. I sin kvartalsrapport oppgir ikke selskapet tallene for disse norske datterselskapene, men de har oppgitt noe informasjon om blant annet hvor mange kunder de har innen henholdsvis bredbånd og mobil.

På mobilsiden oppgir selskapet å ha 1,6 millioner abonnenter. Av disse er 478.000 kontantkortkunder. Antallet er marginalt lavere enn i tidligere kvartaler, men det holder seg stabilt. I snitt ringte hver kunde 229 minutter i måneden, og snittomsetningen per kunde lå på 346 kroner i måneden.

Fordelingen mellom hvor mange av abonnentene som er hos henholdsvis Netcom og Chess oppgis ikke.

På bredbåndssiden er det NextGenTel som alene står for tallene som TeliaSonera opererer med for det norske markedet.

Her opplyser TeliaSonera at de har 175.000 abonnenter, som i snitt genererer en inntekt på 364 kroner i måneden, per kunde. Det er en liten økning i antall abonnenter fra måned til måned, men inntekten fra hver kunde viser en slakk nedadgående trend.

Til toppen