FORBRUKERTEKNOLOGI

Det er enkelt å bytte reservedeler på ny iPhone, men bare Apple får gjøre det

Det ser ut til å bli stadig vanligere å låse individuelle komponenter i telefonen til et bestemt serienummer, for å binde forbrukerne til autoriserte verksteder.

Apple gir allerede ut enkelte autorisasjoner til reparatører av Iphone-telefoner. Nå slipper Apple opp også for uavhengige aktører, men kun etter garantitiden har gått ut, og kun hvis de følger krav flere mener er for inngripende.
Apple gir allerede ut enkelte autorisasjoner til reparatører av Iphone-telefoner. Nå slipper Apple opp også for uavhengige aktører, men kun etter garantitiden har gått ut, og kun hvis de følger krav flere mener er for inngripende. Illustrasjonsfoto: Apple
Laurids Hovgaard, Ing.dk
25. nov. 2020 - 15:44

Elektronikken i de nye Iphone-modellene fra Apple har blitt lettere å bytte ut og erstatte, men du risikerer at viktige funksjoner slutter å fungere hvis du selv bytter skjerm eller kamera. Det viser dokumentasjon fra flere uavhengige reparatører. Det danske forbrukerrådet Think kritiserer den økende tendensen til å låse komponenter til serienummeret med programvare.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.