KOMMENTARER

Det store påskespillet: Kom frem i live

Drømmer du om skiturer og øl i solveggen? La digi.no’s påskesimulator: ”Kom frem i live!” minne deg om forrige påske.

5. apr. 2004 - 13:29

Jobber du eller har du såkalt ”bypåske”? Mange lengter til fjellet – sier de. Men det man vel egentlig lengter etter er en rolig øl i solveggen – kanskje etter kort og hyggelig skitur i strålende solskinn.

Bli voksen – slik er det ikke. digi.no har laget to påskesimulatorer. Prøv deg og se om du savner påsken. Nå ble vi ikke helt ferdig med kodingen, men manuset kan fritt benyttes av norske spillselskaper som planlegger lanseringer neste påske.

Kom opp i live!

Det første påskespillet vi har planlagt handler om pakking og turen opp på påskefjellet.

Som spiller er du "Fritjof", en 55 år gammel mann som giftet seg med sin unge sekretær og har gått på barnerunde nummer to - sent i livet.

Fritjof er i svært slett form og får høyt blodtrykk av å skrelle en banan. Målet med digi.nos påskesimulator er derfor det samme som i de fleste andre dataspill: Å holde seg i live. Med stødig hånd og tålmodighet må du styre Fritjof (og hans familie) opp på Geilo uten frontkollisjoner eller at Fritjof irriterer på seg hjerteantakk.

Påskespillet er et førstepersonspill, slik alle skytespillene er. Du starter med å pakke bilen -en kamp mot klokka der du skal saumfare loft, boder og garasje etter ski, staver, truger, pulk, sekker, matvarer, vanntank, leca-blokker, ny peis, sykler, grill, skismurning, reise-TV, parabolen du har kjøpt inn, tilhengeren (bortlånt til naboen i fjor høst) og mye annet.

Alt skal inn, bakpå eller på toppen av bilen mens kone, barn og bikkje maser og avbryter deg. Dytt, bann og bind!

Som i skytespillene vil skjermen gi deg et kompass og to indikatorer - en for blodtrykk og en for krefter. Hold nøye øye med disse - går de over i helrødt må du starte på nytt.

Før du setter deg til foran skjermen kan du gni inn hendene med klister. Ta på deg to fleece-gensere også slik at du blir gjennomsvett. Dette øker realismen, for Fritjof får klister på hendene under stabling av skiene og blir grundig varm.

Neste brett er hoveddelen av spillet: Bilkjøring! Men i motsetning til vanlig bilspill der snittfarten ligger på over 200 kilometer i timen, står du her ofte helt stille og noen ganger flyter det i 80.

Dine fiender er mange. Første kategori du møter inneholder blant politi (både fart og promillekontroller), 70-åringen med hatt som på mystisk vis ofte ligger foran deg og snørr-ungene i bakvinduet på Ford Collossus-monsteret foran deg.

Det farligste er dog møtemonsterne. Sjåfører som har sovnet, plukker opp brusflasker fra gulvet, har sex eller bare er sinte, sender en jevn strøm av biler over i din fil. Gi gass, brems eller i ekstreme tilfeller, kast deg deres fil ettersom de nå tar din.

Alle spill har et toppmonster du må takle og i ”Kom opp i live” er dette ”Dårlig sikret tømmerbil”. Når tømmerbilen som kommer i mot panikkbremser, løsner bakhengeren og da gjelder det å være kvikk på labben. Se opp for flyvende stokker, danske stasjonsvogner og ”skiboks-raketter”

Alt dette skal takles mens det fra baksetet og passasjersettet mases ustanselig. Dette kan ikke skrues av - spillet har ikke volumjustering.

Langs veien frister stoppesteder med mat og hvile, men stopper du har du tapt, for køen er så tett at du aldri kommer ut på veien igjen.

Siste etappe er gjørmekjøring. Ikke sett fast bilen, ikke kjør utfor stupet og ikke minst – finn en parkeringsplass. Vel fremme skal du finne hytta, spa den ut, bære frem all bagasjen, reparere vannlekkasje, jage ut musekoloni, få fyr i ovnen og få skjenn for tom gassflaske.

Vel i mål, oppdager du at ølet står igjen på trappa i byen!

Hm…er det ikke litt hyggelig å være på jobb likevel?

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.