Abonner
BEDRIFTSTEKNOLOGI

– Dette er ikke reklame

Miljøverndepartementet forsvarer rosende omtale av statseid datasenter.

- Dette er ikke reklame, skriver Miljøverndepartementet i en e-post til digi.no. De forsvarer oppslaget om statseide Entra Eiendom sine datasenter-planer utenfor Oslo.
- Dette er ikke reklame, skriver Miljøverndepartementet i en e-post til digi.no. De forsvarer oppslaget om statseide Entra Eiendom sine datasenter-planer utenfor Oslo. Bilde: Skjermdump fra regjeringen.no

Mandag meldte digi.no om at regjeringen på sine egne nettsider presenterte det statlig eide eiendomsselskapet Entra Eiendoms planer for et datasenter under overskriften «Verdens beste.»

Oppslaget var på Miljøverndepartementets nettsider, under vignetten «Fremtidens byer». En av de som reagerte kraftig på artikkelen var Knut Molaug, administrerende direktør i datasenter-selskapet Green Mountain, som vil gjøre om en tidligere NATO-fjellhall i Rennesøy utenfor Stavanger til et grønt datasenter.

– Vi opplever det som om regjeringen driver markedsføring for et konkurrerende konsept, sa Molaug til digi.no.

Digi.no ba om kommentarer fra miljøverndepartementet fredag morgen, men først mandag kveld kom svaret fra informasjonsenheten. De formidlet det følgende fra prosjektleder Øyvind Aarvig:

– Under «Aktuelt» presenterer vi nyheter fra inn- og utland som er relevant for målene og satsningsområdene i Framtidens byer. Det er ikke reklame, det er saklige og faglige nyhetsartikler.

- Vi har ikke hatt andre oppslag spesielt om datasentre, men har mange artikler om tiltak og prosjekter som ulike offentlige instanser, private aktører og organisasjoner står bak, uten at det har betydning om det er offentlige eide selskaper eller ikke, skriver departementet i en e-post til digi.no.

I e-posten lister de opp flere artikler som nettsidene har skrevet, blant annet selskapet GC Rieber Eiendom i Bergen, som stimulerer til jobbsykling, og nettsiden Oljefri.no, som er et samarbeid mellom Naturvernforbundet, Oslo og Bergen Kommune.

Som digi.no meldte mandag, har uansett artikkelen om Entra Eiendoms datasenter-planer vakt oppsikt på Stortinget.

– Dette er så umusikalsk av regjeringen at det er nesten til å gråte av. Det verste med det er at den ene hånden ikke vet hva den andre gjør i regjeringen, sa stortingsrepresentant Svein A. Flåtten (H) til digi.no. Han vil ta saken opp med statsråd Trond Giske i spørretimen onsdag.

    Les også: