BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dette er Microsoft-dommen

Microsoft dømmes ikke bare til å dele seg, men også til varige begrensninger i sin forretningspraksis.

8. juni 2000 - 09:33

Dette er kjennelsen, i korte trekk:

Microsoft deles i to. Operativsystemselskapet overtar alt som har med Windows å gjøre, samt full tilgang til kildekoden til dagens utgave av Internet Explorer. Applikasjonsselskapet overtar alt annet, fra Office til Internet Explorer, samt MSN, Hotmail og så videre.

Disse selskapene forbys å inngå felles tiltak eller opprette felleseide døtre. De forbys å inngå avtaler der en av dem utvikler, distribuerer, lisensierer eller selger den andres produkter eller tjenester. De gis ikke anledning til å utveksle teknologisk informasjon som ikke samtidig gjøres tilgjengelig for andre selskaper. De forbys å lisensiere eller selge produkter og tjenester til hverandre under gunstigere betingelser enn de som tilbys andre selskaper.

Om nitti dager gjennomføres begrensninger i Microsofts forretningsdrift, uavhengig av ankeprosessen. Begrensningene går ut på at prisstrukturen på Windows må offentliggjøres, at PC-leverandører som ønsker Windows uten applikasjoner som Internet Explorer må rabatteres, og at PC-leverandørene må få lage pakker med andre tilleggsapplikasjoner og tjenester enn dem Microsoft tilbyr. Begrensningene skal vare i tre år dersom oppsplittingen forkastes gjennom ankeprosessen. Opprettholdes delingen av Microsoft, skal begrensningene gjelde i ti år.

Microsoft må innen fire måneder levere en plan for hvordan oppdelingen skal gjennomføres. Skillet mellom selskapene skal vare i minst ti år.

Les også:


Dommeren: - Microsoft må splittes i to
Steve Ballmer: - Integrerte tilbud er typisk for bransjen
Myndighetene avviste Microsofts "smutthull"
Myndighetene søker utsettelse i Microsoft-saken
Dommeren antyder at Microsoft bør deles i tre
Microsoft bør heller dømmes til samfunnstjeneste
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.