Dette er Norges billigste, bærbare PC

Zepto går til krig mot de kommende mini-PC-ene, og presser prisen ned til et nytt bunnivå.

Dette er Norges billigste, bærbare PC

Zepto går til krig mot de kommende mini-PC-ene, og presser prisen ned til et nytt bunnivå.

Den danske PC-produsenten Zepto kunngjorde i dag at selskapet skal lansere en bærbar PC som vil koste 2599 kroner, noe som er 400 kroner billigere enn den rekordbillige maskinen selskapet lanserte i februar.

Den nye maskinen, Zepto Titan, skal komme i salg i slutten av april. Zepto har som mål at maskinen skal være både kraftigere og billigere enn de mange mini-PC-ene som nå kommer for fullt.

Det derfor mulig at Zepto må senke prisen ytterligere om ikke så lenge, for Asus Eee vil ha en listepris på 2550 kroner når den kommer i salg i Norge i juni.

    Les også:

- De nye minibærbare datamaskinene har tiltrukket seg mye oppmerksomhet, fordi de er små og billige. Men de har en meget liten eller slett ingen harddisk, og begrensede muligheter til å bruke standard operativsystemer, sier Morten Kjærsgaard, underdirektør hos Zepto, i en pressemelding.

Også Zepto Titan blir en forholdsvis enkel maskin, men den skal ifølge Zepto være tilstrekkelig kraftig til å benyttes til surfing på nettet, tekstbehandling og redigering av bilder i Windows XP eller Vista. Den skal også kunne brukes med Linux som operativsystem.

Til den nevnte prisen vil maskinen leveres med 15,4 tommers skjerm, 2 GHz Celeron M550 prosessor, 1 gigabyte minne, 80 gigabytes harddisk og CD-brenner med lesestøtte for DVD. Grafikken leveres av et SiS Mirage grafikkort. Dessuten har maskinen en 3-i-1 minnekortleser.

Til toppen