Dette er planen for Tidal

Artistene i fokus.

Dette er planen for Tidal
En lang rekke profilerte artister støttet opp om Tidal i går kveld. Bilde: Skjermbilde

På en pressekonferanse i går kveld ble den norske strømmetjenesten Tidal relansert med brask og bram. Relanseringen gjelder det amerikanske markedet, der Tidal er en nykommer, og trenger sårt å stjele litt oppmerksomhet fra de etablerte tjenestene. 

Tidal ble opprinnelig introdusert i USA i oktober i fjor, med fokus på høykvalitets-strømming, basert på HiFi-plattformen som Wimp-brukere kan også abonnere på i Norge. Man valgte å ikke videreføre Wimp-navnet i engelsktalende land, forståelig nok, og satset heller på ny branding.

Les også: Nå går Wimp til USA.

Tidligere i år ble svenske Aspiro, som Wimp og Tidal er en del av, kjøpt av den amerikanske rapperen og mogulen Jay-Z. Nå er det hans visjon for Tidals fremtid som blir gjennomført.

Les også: Wimp blir amerikansk.

Og det skal handle om at Tidal er «eid» av musikerne selv, det vil si at tjenesten skal sørge for at deres interesser ivaretas. Dette ble poengtert på en pressekonferanse der en imponerende rekke kjente artister, fra Jay-Z, Beyonce og Kanye West til Madonna, Daft Punk og Jack White, stod samlet og støttet opp om visjonen.

Ingen gratisversjon

Den nye Tidal-modellen i USA nærmer seg det oppsettet Wimp bruker i Norge, med strømming av musikk i standardkvalitet for 9,99 dollar i måneden, og høykvalitets-strømming for 19,99 dollar. Forskjellen, sammenlignet med for eksempel Spotify, er at Tidal vil betale langt mer tilbake til artistene, faktisk dobbelt så mye som Spotify. 

Det er artist-inntektene som har vært det store diskusjonstemaet rundt strømmetjenester i det siste, og mange artister hevder at Spotify betaler dem smuler. Spotify på sin side mener at deres gratismodell hjelper å friste flere brukere til å oppgradere til å betale for seg. Tidal har ingen gratisversjon. 

Det er imidlertid uavklart om artistene som støtter opp om Tidal vil bidra med eksklusivt innhold til tjenesten.

Les også: Dette er Apples plan for Beats.

Det gjenstår fortsatt å se hva Apple gjør med sitt mye omtalte Beats-oppkjøp, man regner med at deres strømmevariant vil vises frem på WWDC-konferansen i juni.