FORBRUKERTEKNOLOGI

Dette er Playstation 2

De fleste spill-gærninger har fått med seg at Playstation 2 ankom landets butikker idag. Her er litt mer informasjon om boksen.

24. nov. 2000 - 16:39
Sony Dual Shock 2-kontroller til Playstation 2.
Sony Dual Shock 2-kontroller til Playstation 2.

Sonys Playstation 2 spillkonsoll ble lagt ut for salg i Norge i dag. Boksen kom litt sent, og flere forhandlere rapporterer om daglige henvendelser fra ivrige 'gamers', helt siden i sommer.

På denne siden kan du lese litt om konsollen, om hvordan den fungerer og om Sonys planer for fremtiden.

Vis mer

Det første som slår en med Playstation 2 er at den ikke ligner en spillkonsoll, i alle fall ikke
i spesifikasjonene. Hva skal man ellers si om to USB-porter, som lar deg koble til tastatur, mus, ekstern harddisk, digitale kamera eller, egentlig, hva som helst?

Eller det at den leveres med en IEEE1394-port - det Sony kaller iLink - hvor man for eksempel kan kontrollere et digitalt videokamera, eller for den del, enhver datamaskin eller datatilbehør med denne porten?

Dessuten kan du faktisk koble boksen til Internett.

I USA leveres PS2 med Ethernett-plugg, og det samme kan du installere på ekspansjonsplass her i landet. Dermed kan du bruke flere maskiner i et nettverk.

Sony har heller ikke lagt skjul på sine ambisjoner om å gjøre Playstation 2 til en multimedia-sentral. I en pressekonferanse tidligere i år, sa Sony-sjef Nobuyuki Idei at selskapet vil konkurrere med PC-ene som står rundt i hjemmene til folk.

Han avslørte samtidig at selskapet ville la andre produsenter lisensiere Playstations brikkesett, og dermed få større utbredelse på plattformen.

Sony startet tidligere i år en prosess for større tilnærming til Internett, med medlemsbaserte nettsider med spill, som foregår i nettverk og hvor folk fra hele verden spiller mot hverandre. Dette er velkjent fra PC-verden, men både Sony og de andre konsollsjefene ser for seg større integrering av konsoller og nettverksfunksjoner i fremtiden.

Det har vært mange spekulasjoner om utviklingsselskaper og hvor deres lojalitet ligger.

Microsoft skal lansere sin X-Box til neste år, og har fordelen av at mange spillutviklere allerede kjenner DirectX-teknologien som sine egne bukselommer.

Playstation 1 var vanskelig å utvikle spill for, mens Playstation 2, etter utviklernes diskusjonsfora på nettet å dømme, skal være adskillig enklere.

Sony har også snakket med Sun Microsystems Inc om å lage en Java-basert multimedia-konsoll for styring av alle applikasjoner i 'intelligente' hjem.

Det forventes stor konkurranse om markedet, og både Nintendo, Sega, Sony og nå også Microsoft, vil ha en bit av kaken.

Microsoft vant kampen om skrivebordet - nå starter slaget om sofaen, for å sitere Wall Street Journal.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra