Acos WebSak

Dette skal løfte Nav vekk fra papirbasert arkivsystem

Kjøper hyllevare fra norsk programvarehus.

Nav ved HR-direktør Inger Johann Stokke signerte kontrakten med Acos-sjef Bent-Inge Storheim på fredag.
Nav ved HR-direktør Inger Johann Stokke signerte kontrakten med Acos-sjef Bent-Inge Storheim på fredag. (Bilde: Pressefoto)

Kjøper hyllevare fra norsk programvarehus.

Nav skal få elektronisk saksbehandling og arkiv. Fram til nå har dette vært papirbasert for etatens administrative arbeid.

Løsningen som er valgt er WebSak i form av standard hyllevare fra det norske programvarehuset Acos.

De har vunnet anbudet i konkurranse med to andre rivaler, der selskapene Tieto (Software Innovation) og Evry gikk tapende ut.

Digitaliserer Nav

Anskaffelsen har en oppgitt verdi på 56 millioner kroner over seks år, med mulighet for to års forlengelse.

Det inkluderer lisenser på programvaren, årlig vedlikehold, men også implementering, konfigurasjon og tilpasning av løsningen til byråkrati-gigantens organisasjon.

– Den nye løsningen skal være på luften for selve direktoratet med oppstart fra september 2017. Prosjektet skal pågå fram mot 2020 med gradvis utrulling i resten av etaten, forteller markedsdirektør i Acos, Anne Gro Hellsten til digi.no.

– Nav har gjort mye digitalisering på fagsiden, det har de gjort i mange år, men denne leveransen gjelder det administrative saksbehandlings- og arkivsystemet. Det er fremdeles papirbasert, slik det er i del statlige og kommunale virksomheter, sier hun.

Tilpasning av IT-systemet til organisasjonen er egentlig den største jobben, røper Hellsten. Anskaffelsen er vel så mye et organisasjonsutviklingsprosjekt. Nav har nærmere 20.000 medarbeidere fordelt over hele landet.

Etter full utrulling antas det at rundt halve Navs organisasjon vil være WebSak-brukere. Ifølge selskapet kan det også bli aktuelt å ta løsningen videre ut til samtlige av etatens medarbeidere.

– Har vunnet det som er å vinne i år

Senest i forrige måned vant Acos også Oslo kommune med samme løsning. Tilsvarende har de vunnet kontrakt også med nye Sandefjord kommune, samt også kommunene Gjøvik og Vadsø.

Les denne: Setter skikkelig fart på digitaliseringen av Oslo kommune

– Nå i 2016 har vi vunnet det som har vært av anbud på sak/arkiv-løsninger til offentlig sektor, mener Hellsten.

Hun legger til at de føler seg veldig privilegerte etter å ha landet så vidt store kontrakter som det her er snakk om.

Allerede da Oslo kommune skrev kontrakt var det klart at leverandøren må rekruttere flere ansatte. Det er ikke blitt mindre aktuelt nå som også Nav er ombord.

– De har kjøpt standard hyllevare. Nå handler det om å få konfigurert løsningen opp. De som holder i prosjektet hos Nav virker også veldig dyktige, så dette tror vi skal bli veldig bra, avslutter markedsdirektør Anne Gro Hellsten.

Les også: Navs IT-systemer får knusende kritikk fra Riksrevisjonen

Kommentarer (11)

Kommentarer (11)
Til toppen