DELL

Dette skal være verdens kraftigste, tynneste og letteste arbeidsstasjon i sin klasse

Dell Precision 5470 har mye krutt i liten og lett innpakning.

Dell Precision 5470 kommer med mange hestekrefter i slank innpakning.
Dell Precision 5470 kommer med mange hestekrefter i slank innpakning. Foto: Dell Inc.
4. apr. 2022 - 12:00

I en pressemelding har Dell nå dratt sløret av en ny kraftpakke, og denne gangen sitter superlativene løst. PC-giganten drister seg til å kalle sin nye Precision-modell for intet mindre enn verdens kraftigste, letteste og tynneste i sitt slag.

«I sitt slag» betyr i denne sammenhengen 14-tommers arbeidsstasjon, altså bærbar PC som retter seg mot det profesjonelle markedet. 

Spinkle saker

Nye Precision 5470 skilter med en livvidde på beskjedne 11,09 millimeter på den bakre delen, og 7,49 millimeter i fronten. På det tykkeste måler maskinen 18,95 millimeter.

Hvorvidt disse dimensjonene totalt sett plasserer PC-en på førsteplassen i denne kategorien får vi ta Dells ord på, men svært spinkel er den uansett. I tillegg skal altså vekten være den laveste i dette segmentet, og med sine 1,48 kilogram er det mulig det er hold også i denne påstanden.

Inn i disse spenstige dimensjonene har Dell puttet potent maskinvare. Precision 5470 byr på den seneste, tolvte generasjonen Intel-prosessor, med toppmodellen Core i9-12900H med 14 kjerner i den øvre enden av sjiktet.

Maskinen kan videre leveres med opptil 64 GB minne og SSD-lagring på opptil 4 TB. Dersom man ønsker mer grafikkraft enn den innebygde Intel Iris Xe-løsningen, kan man utstyre arbeidsstasjonen med det potente NVIDIA RTX A1000-skjermkortet med 4 GB videominne.

Dell Precision 5470. <i>Foto:  Dell</i>
Dell Precision 5470. Foto:  Dell

Nye AI-funksjoner

Ellers kommer PC-en i aluminiumsinnpakning hvor håndstøtte-delen under tastaturet er prydet med karbonfiber.

På tilkoblingssiden leveres maskinen med Wi-Fi 6E/802.11ax, fire USB-C-porter med støtte for Thunderbolt 4, og DisplayPort. Skjermen har en oppløsning på 2560 x 1600 piksler.

På programvaresiden kommer Precision 5470 med den seneste versjonen av Dells AI-baserte Optimizer-programvare.

Denne kommer med et knippe helt nye funksjoner, deriblant  muligheten til å automatisk dimme skjermen når man ser bort fra den, og automatisk skjuling av sensitiv informasjon på skjermen dersom en person befinner seg bak deg.

Precision 5470 er tilgjengelig fra april i år, men den norske prisen er foreløpig ikke kjent.

Dell XPS 13 Plus har et renere design med sømløs pekeplate.
Les også

Dells nye kraft-laptop har «usynlig» pekeplate

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.