Dette skjer når du klikker på kjøp-knappen

Du klikker på kjøp og får varene på døren, men hva skjer egentlig i mellomtiden? Slik klarer Komplett å få ut en sending hvert 15. sekund.

Du klikker på kjøp og får varene på døren, men hva skjer egentlig i mellomtiden? Slik klarer Komplett å få ut en sending hvert 15. sekund.

Når du handler i en vanlig butikk, tar du varen selv i hyllen, men hva skjer egentlig i en nettbutikk? For når du har 6000 varer spredd over et lager på størrelse med en full fotball-bane kan du ikke bruke vanlige traller og håpe at betjeningen finner riktig komponent.

Det skulle da også bare mangle at Norges største nettbutikk ikke har noen ganske avanserte IT-systemer, for Komplett.no lever primært av å selge nettopp IT-produkter.

digi.no har fått lov til å komme inn på baksiden av det skjermbildet de fleste tenker på som Komplett.no og fikk en full gjennomgang av hvordan nettbutikken klarer å stokke bestillinger, varer, paller, hyller og lastebiler - 24 timer i døgnet.

For jobben er monumental - nå er det skolestart og studentene skal ha nytt IT-utstyr. Det betyr høysesong for Komplett.no og deres konkurrenter.

Komplett vil innen året ha sendt ut en million sendinger, noe som i høysesongen tilsvarer en sending med en eller flere varer til en kunde hvert 15. sekund - 24 timer i døgnet, 7 dager i uken.

For å klare dette kjører Komplett som regel tre skift, og det er også folk på jobb i helgene. Uten helgejobbing ville det blitt umulig å på mandag tatt unna det som hadde hopet seg opp, forklarer Komplett-sjef Eric Sandtrø.

Og det er ikke rød eller sort sofa Komplett skal plukke ut riktig. Bare innen minnebrikker har Komplett flere hundre forskjellige av - ulik hastighet og en mengde andre faktorer som antall pinner skaper uendelige muligheter for feil.

Klikk her og bli med på en rundtur bak skjermsiden du bruker og se hvordan Norges største nettbutikk løser får ut riktig vare til riktig kunde.

Related content

Til toppen