FORBRUKERTEKNOLOGI

Dette vet vi om Iphone 14 – kommer i 2022

Her samler Nyteknik de mest troverdige opplysningene om nye Iphone-modeller som trolig kommer i løpet av 2022.

Kan dette være Iphone 14s nye utseende?
Kan dette være Iphone 14s nye utseende? Foto: Macrumors
Viktor Krylmark, Simon Campanello (Nyteknik)
5. juni 2022 - 19:00

2022-05-30: «Iphone 14 får AOD»

Mandag 6. juni avholder Apple sin utviklerkonferanse WWDC, der selskapet ofte presenterer neste versjon av operativsystemet IOS. En av nyhetene som blir introdusert i IOS 16, vil antagelig være «always on display», skriver Bloomberg.

Ved å senke bildeoppdateringsfrekvensen kan telefonene vise informasjon på låseskjermen også når skjermen er av. En funksjon man finner på nyere Apple Watch-modeller og på mobiltelefoner fra mange av konkurrentene.

Selv om funksjonen ser ut til å være knyttet til IOS 16, vil den antagelig i første omgang bare introduseres på høstens Iphone Pro-modeller, ifølge Bloomberg.

2022-05-11: «Iphone 14 Pro blir større»

Apples telefoner fortsetter å vokse. Fra 2019 til 2021 har de største Iphone-modellene gått fra 6,5 (Iphone 11 Pro Max) til 6,7 tommer (Iphone 13 Pro Max).

Men Apple stopper ikke der, i alle fall hvis man skal tro analytikeren Ross Young. I en Twitter-melding skriver Young at Iphone 14 Pro og Iphone 14 Max kan vokse til 6,12 og 6,69 tommer.

Skjermene har blitt gjort større ved å ta bort «notchen» og gjøre feltet rundt skjermpanelet tynnere.

 

Ser måleangivelsene fra Youngs melding underlige ut? Det skyldes at han regner ut fra diagonalen i et rektangel hvis Iphone 13 Pro-modellene hadde vært helt firkantet.

Den faktiske skjermoverflaten er imidlertid litt mindre fordi mobilene har runde hjørner.           

2022-05-03: Iphone 14 dyrere enn ventet

Iphone 14-serien kan komme med et solid prispåslag, i alle fall utenfor USA. Det sier analytikeren Chris Caso på investeringsbanken Raymond James.

Årsakene er krigen i Ukraina og den høye dollarkursen.

«[Vi] frykter nå at Apple kan måtte heve prisene i lokale valutaer når nye produkter slippes til høsten, hvis ikke vekslingskursene endres», skriver Caso i en analyse.

Vekslingskursen har ofte påvirket Apples priser, og dollaren har blitt styrket mot kronen det siste året. I skrivende stund ligger vekslingskursen på 9,50 kroner for en dollar, nesten 1,50 kroner høyere enn for et år siden.

iOS 16 får en rekke nyheter, kunne Apple avsløre under årets WWDC-konferanse.
Les også

Apple presenterte iOS 16: Låseskjermen og meldingsappen får store oppdateringer

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
På trappene til internasjonal suksess
På trappene til internasjonal suksess

2022-04-29: Ny lekkasje: Iphone 14 Pro uten «notch»

Apple introduserte «notchen» med Iphone X, som kom i 2017. Den har vært omdiskutert, og hatet av mange, siden den gang. Men nå ser det altså ut til at den vil forsvinne.

Det viser enda en lekkasje. I hvert fall blir den redusert.

29. mai tvitret youtuberen SaranByte et bilde som sies å vise fire displaypaneler for hele Iphone 14-serien. Her skriver hun at Pro-modellene får tynnere kanter. Samt at det ser ut til å bli en liten forandring i bildeforholdet på Pro. Det vil si de blir 20:9 i stedet for tidligere 19,5:9.

 

Hvis det stemmer, får Iphone 14 Pro Max og Iphone 14 Pro skjermhull for frontkamera og høyttaler, mens Iphone 14 Max og Iphone 14 får leve videre med «notchen».

2022-04-25: Rykte: Iphone Mini er død, lenge leve Iphone Max

Denne gangen er det Bloombergs reporter Mark Gurman som har sett inn i krystallkulen. Gurman skal ha vært i kontakt med kilder nær Apple, som blant annet hevder at:

  • Iphone 14-serien får en ny design (noe som stemmer med tidligere rykter). En iøynefallende detalj er at at neste Iphone dropper «notchen». I stedet skal frontkameraet og Face id-sensorer rommes i utskjæringer i skjermen, ifølge Mark Gurman.
  • Iphone Mini-serien er død (hvis man kan stole på ryktene). I stedet kan høstens lagoppstilling bli som følger: Iphone 14, Iphone 14 Max, Iphone 14 Pro og Iphone 14 Pro Max.
  • Iphone 14 Max sies å være en mobil med en skjerm på 6,7 tommer (akkurat som Pro Max). Hvis det stemmer, er den første gang vi får se en så stor Apple-telefon som ikke er en Pro Max-modell. Hvorfor en ny Max-modell?

Tja, ifølge Gurman er forklaringen at Mini-modellene ikke har solgt så godt, samtidig som Pro Max er veldig populær på viktige markeder som Kina.

 Investeringsdirektør i Nordea, Robert Næs venter knalltall fra Nvidia.
Les også

Investeringsdirektør: – Hadde det ikke vært for KI ville aksjen heller vært ganske mye ned

  • Hva skiller Iphone 14 Max fra Iphone 14 Pro? Vi vet ikke ennå – men det ryktes at Iphone 14 Max har et vidvinkelkamera med «bare» 12 Mp, mens 14 Pro-mobilene får en ny 48 MP-sensor.
  • Iphone 14 Pro ventes dessuten være utrustet en oppdatert A16 Bionic-chip, mens Iphone 14 Max må nøye seg med fjorårets A15 Bionic, eller en ny variant av samme chip.
  • Det sies også at Iphone 14-serien blir den første med støtte for satellittforbindelse. Nei, det innebærer ikke at man kan ringe uten å være koplet til mobilnettet (eller wifi). Telefonen kan imidlertid ringe alarmsentraler eller sende korte tekstbeskjeder til nødkontakter der det mangler mobilforbindelse.

2022-04-05: Lekkasje: Tynnere kanter på Iphone 14 Pro Max

Nettstedet Macrumors forteller om nye CAD-renderinger som har lekket ut. Disse viser at Iphone 14 Pro Max ser ut til å få 20 prosent tynnere skjermkanter sammenlignet med tidligere modeller. Lekkasjene «bekrefter» også tidligere rykter om skjermhull for selfiekameraet i stedet for notch. Dessuten stikker kameramodulen mer ut fra mobilens bakside.

Ellers er det få endringer fra Iphone 12 og Iphone 13. Apple fortsetter altså med den litt mer kantete designen.

Først med lekkasjen var Twitter-brukeren ShrimpApplePro. 

 

 2021-01-22: «Iphone 14 Pro kan få USB-C»

Apple har stått imot lenge, men 2022 blir kanskje året da Iphone-produsenten skifter ut Lightning-kontakten med en USB-C-port.

Ifølge nettstedet Idropnews er det imidlertid bare toppmodellene i Iphone 14 Pro-serien som er aktuelle.

En mulig grunn til byttet kan være overføringshastighet. Det skaper problemer hvis man vil sende en 4k-video i prores-format fra telefonen til en datamaskin for redigering.

Ryktet om USB-C på Iphone 14 Pro-serien må tas med en klype salt. LeaksApplePro, som er kilden til Idropsnews, har en blandet merittliste når det gjelder kommende Apple-nyheter.

En ting som imidlertid er sikkert, er at Apples motvilje mot USB diskuteres på EU-nivå. I september la EU-kommisjonen frem et lovforslag som innebærer at USB-C kan bli den standardiserte løsningen for ladekabler til blant annet mobiler.

Artikkelen ble først publisert på Nyteknik.

Nye Ipad Pro leverer spinkel livvidde og heftig skjerm, opplyser Apple.
Les også

Det tynneste Apple-produktet noensinne – med en heftig skjerm

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.