BEDRIFTSTEKNOLOGI

Deutsche Telekom blir ikke amerikansk

US West ønsker ikke å bli kjøpt av Deutsche Telekom, og selskapet trekker derfor budet på Qwest som er i ferd med å kjøpe nettopp US West. Dermed får det tyske teleselskapet heller ikke denne gang fotfeste i USA.

Frode Eriksen
10. mars 2000 - 11:13

Deutsche Telekom skal ifølge The Wall Street Journal ha sagt seg villig til å betale 100 milliarder dollar for det kombinerte Qwest og US West. Dette budet har Telekom nå trukket tilbake. Årsaken ligger i motstand fra US West som ikke har ønske om å bli en del av det nye selskapet. Ifølge avisens kilder skal selskapet snarere ha uttrykt ønske om å bryte ut av fusjonen med Qwest om det tyske teleselskapet opprettholdt sitt bud.

Qwest legger også skylden på US West for at Telekom-oppkjøpet ikke lykkes. Selskapet er det eneste som har kommentert budet offentlig. Men Qwest sier også at selskapet ikke vil akseptere en fusjon med et annet selskap om US West ikke går med på det. Et annet svar ville kunne sette Qwests egen fusjon i fare, noe som ville bli den verst tenkelige løsningen for selskapet.

For Deutsche Telekom er dette et av mange forsøk på å samarbeide eller aller helst kjøpe andre teleselskap for å ekspandere virksomheten til andre større markeder enn bare Tyskland. Selskapet kjøpte for eksempel det britiske mobilselskapet One2One i fjor, men har ellers stort sett mislykkede ekspansjonsforsøk bak seg.

Det største var da selskapet forsøkte en fusjon med Telecom Italia våren 1999, uten å konferere med sin eksisterende samarbeidspartner France Telecom. Fusjonen med Telecom Italia ble det ikke noe av siden Olivetti klarte å kjøpe over 50 prosent av selskapet. Samarbeidet med France Telecom ble avviklet etter dette fusjonsforsøket. Heller ikke samtaler med Singapore Telecom har ført fram.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.