Device Bay gir skyflet lagring

Compaq, Intel og Microsoft samarbeider om en spesifikasjon som skal gjøre det mulig å skyfle ulike lagringsenheter samt adaptere, modemer mm, inn og ut av pc-en uten å slå den av.

Compaq, Intel og Microsoft samarbeider om en spesifikasjon som skal gjøre det mulig å skyfle ulike lagringsenheter samt adaptere, modemer mm, inn og ut av pc-en uten å slå den av.

Compaq, Intel og Microsoft har et utstrakt samarbeid på gang. Device Bay er bare en av mange interessante prosjekter som vil få avgjørende betydning for funksjonaliteten til morgendagens pc-er.

Device Bay Interface Specification – bokstavelig talt "apparat-skuff" – er et forslag til industristandard som allerede har fått bred aksept. 60 selskaper har uttrykt sin støtte, blant dem sentrale aktører som Hewlett Packard, IBM, Maxtor, Mitsubishi, National Semiconductor, Packard Bell NEC, Sanyo, Seagate, Sony og Texas Instruments. En endelig spesifikasjon vil kunngjøres mot slutten av inneværende kvartal, det vil si i juni.

Formålet er å la deg skyfle utskiftbart utstyr som blant annet harddisker, CD-drev, DVD-drev, modemer, nettadaptere osv, inn og ut av en og samme skuff på en stasjonær eller bærbar pc, på samme måte som du i dag behandler pc-kort på en bærbar maskin, uten å slå maskinen av og på. I pressemeldingen heter det at det skal være like lett å bytte disk eller annet utstyr på en pc, som det er å bytte skive på en CD-spiller, eller diskett i en diskettstasjon.

Spesifikasjonen vil omhandle fysiske egenskaper ved skuffen og krav til de utskiftbare enhetene, samt krav til maskinenes operativsystem. Intel vil måtte produsere egne brikkesett, og Microsoft vil måtte innebygge støtte til Device Bay i framtidige utgaver av Windows og Windows NT. Kontakten fra Device Bay-produkter skal gå gjennom grensesnittene Universal Serial Bus (USB) og IEEE 1394 Hugh Performance Serial Bus. Den siste er også kjent under betegnelsen FireWire.

Microsoft ser på Device Bay som en videreføring av "visjonen" kalt "simply interactive PC".

Intel vil tilby Device Bay-støtte i de første Slot 1-brikkesettene til Pentium II.

De første Device Bay-apparatene kan være markedsklare i løpet av annet halvår i 1998. Da vil også Microsofts operativsystemer være oppgradert til å håndtere den nye standarden.

Det er også interessant å merke seg at Device Bay er formulert slik at den framtidige standarden kan implementeres på NetPC-en, Intel og Microsofts alternativ til Oracle, Netscape, IBM og Suns NC. Etter dagens teknologi er det bare USB som kan brukes til å kople tilleggsutstyr til en NetPC.

Til toppen