Dewalt MD501

Dewalts nye mobil skal tåle en trøkk. Nå kommer den til Norge

Dewalt MD501kommer med Android 5.1, men skal få Android 6.0.
Dewalt MD501kommer med Android 5.1, men skal få Android 6.0. (Bilde: Dewalt)
Dewalt MD501.
Dewalt MD501. Foto: Dewalt

Dewalt er mest kjent for å produsere elektriske verktøy for bygg- og anleggsbransjen, som batteridrevne sirkelsager og driller. Nå kommer selskapets første mobiltelefon, Dewalt MD501, til Norge. 

Dewalt MD501 ble lansert i Storbritannia før sommeren, og er ifølge en pressemelding fra selskapet beregnet på folk som arbeider ute eller som driver med utendørsaktiviteter. 

Utseendemessig har telefonen en del likheter med de robuste telefonene fra Cat, for eksempel Cat S60 – som vårt søsternettsted Tek.no har testet. Den er i likhet med Cat-mobilene vann- og støvtett, og såkalt IP68-klassifisert – noe som i dette tilfellet betyr at den skal tåle å senkes to meter under vann i 30 minutter. Den samsvarer også med MIL-STD 810G, og vil tåle et fall på to meter mot et betongdekke.

Telefonen er utviklet i samarbeid med mobilprodusenten Global Mobile Communications og Ingram Micro. 

Skal tåle tjue minusgrader

Ifølge en pressemelding fra Dewalt skal Dewald MD501 tåle temperaturer fra -20 til +60 grader. Dermed burde den holde koken selv på de kaldeste byggeplasser. 

Den fem tommer store skjermen er av typen Gorilla Glass 3. Skjermen skal fungere også med hansker. På baksiden er det et 13 megapiksel kamera. 

Batteriet på 3950 MhA skal holde til en taletid på åtte timer, og det er støtte for den trådløse ladestandarden Qi. Dermed kan du bare legge telefonen på en ladeplate når du trenger mer strøm, i stedet for å måtte åpne opp den vanntette luken foran USB-porten på telefonen.

Mange robuste mobiltelefoner av denne typen er ikke kjent for å være spesielt kraftige, og det gjelder også Dewalt MD501. På innsiden sitter det en Mediatek MT6735-systembrikke med fire CPU-kjerner på 1,3 GHz. Dette er en forholdsvis svak brikke som brukes i enkelte rimelige mobiltelefoner for konsumentmarkedet, for eksempel i ZTE Blade V6 som Tek.no testet i fjor høst. Likevel sier Dewalt i pressemeldingen at telefonen skal ha «topp ytelse tilsvarende en hvilken som helst annen markedsledende smarttelefon». 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Skjermen på Dewalt MD501 kan brukes med hansker.
Skjermen på Dewalt MD501 kan brukes med hansker. Foto: Dewalt

Panikkalarmknapp

I tillegg til de vanlige funksjonene man finner i de fleste mobiltelefoner, har Dewalt også lagt inn funksjoner som skal bidra til å redusere risiko på arbeidsplassen. Telefonen er forhåndskonfigurert med en panikkalarmknapp som sender brukerens GPS-posisjon til et forhåndslagret telefonnummer. 

Jobber man i høyden er det mulig å sette opp telefonen slik at alarmen utløses automatisk om man skulle falle ned. Dette registreres automatisk av aksellerometeret i telefonen. Det er også en trykk-og-snakk-funksjon som gjør det mulig for en leder å kommunisere direkte med opptil 500 gruppemedlemmer samtidig. 

Ellers har telefonen støtte for to SIM-kort, slik at man for eksempel kan bytte mobilnett om man jobber i områder med dårlig dekning. Prisen vil ligge på 4990 kroner inkl. mva.

Vårt søsternettsted Tek.no kommer med en test av telefonen om ikke så lenge.

Les testen av konkurrenten Cat S60 hos Tek.no »

Kommentarer (4)

Kommentarer (4)
Til toppen