digi.no er finalist til Rosing-pris

Heder og ære deles ut på fest denne uken. Her kan du se hvem som er nominert i de ulike kategoriene.

digi.no er finalist til Rosing-pris
Rosing-prisene blir delt ut på Dataforeningens konferanse onsdag denne uken. Bilde:

Rosing-prisene har siden begynnelsen av 1990-tallet vært delt ut for å hedre de beste i norsk IT-bransje. Hvem som vinner i år blir klart på onsdag når Den Norske Dataforening arrangerer prisutdeling og årskonferanse med middag og underholdning i Oslo.

Det skal deles ut priser i fire kategorier. Eller fem dersom Rosingakademiet i år har funnet en verdig mottaker av hedersprisen.

Årets toppleder

Følgende er nominert i kategorien årets toppleder:

Espen Agnalt (Rentokil Norge), Kjetil Reinsberg (Eiendomsmegler 1 Midt Norge), Hans Larsen (Signal Bredbånd), Hege Oustad (Tripletex), Hans Christian Holte (Skattedirektoratet), Halvard S. Kilde (Metier), Ståle Bjørnstad (Cxense), Tore Rasmussen (Qualisoft), Morten Løvstad (Sogeti), Berit Svendsen (Telenor Norge), Jon von Tetzchner (Vivaldi), Ole M. Damlien (Creuna), Kjell Rusti (Sopra Steria), Gunnar Bovim (NTNU), Hans Sigvart Hansen (Webstep), Erik Bakkejord (Intility) og Jan Christian Sandberg (Skatteetaten).

Årets IT-direktør

Det er også en lang rekke kandidater til prisen Årets IT-direktør:

Terje Gårdsmoen (Sykehuset Østfold), Stian Husemoen (Høgskolen i Gjøvik), Torild Lund Andersen (Norsk Pasientskadeerstatning), Karld Olav Wroldsen (Skattedirektoratet), Geir Høydalsvik (Oracle), Tom Tuskin (Bandak Group), Tom-Erik Korsviken (NMD), Kjetil Sunde (IK-Group), Svein Frøystad (Skandiabanken), Bjørn Sparby (Availo), Jo de Vliegher (Norsk Hydro), Roger Schäffer (Nasjonalt folkehelseinstitutt), Henry Karlsen (Umoe Restaurant Group), Liv Fiksdahl (DNB Bank), Atle Sivertsen (Bergen Energi), Torkel Lappegård (Studentskipnaden i Oslo og Akershus), Eivind Gjemdal (Sparebank1), Ketil Isnes (IKT-seksjonen i Forsvarsdepartementet), Petter Fornæss (Sportradar) og Erik M. Hansen (Helse Vest IKT).

Årets Girl Geek

Det skal også deles ut en pris til «Årets Girl Geek». Der har juryen kommet fram til følgende seks finalister: Hilde Amundsen (Mindfit), Marte Løge (Itera), Ida Aalen (Netlife Research), LGP eSports CS:OG females, Heidi Austlid (IKT-Norge) og Lær Kidsa Koding.

IT-sikkerhet

For digi.no blir prisutdelingen ekstra spesiell, ettersom vi er nominert av juryen og utpekt til finalist i en av de fire kategoriene, nærmere bestemt prisen for IT-sikkerhet.

Det er det langsiktige arbeidet med å spre informasjon rundt IT- og informasjonssikkerhet og dermed dekningen vår over tid som er grunnlaget, forklarer juryleder og president i ISACA Norway Chapter, Johan Nygaard.

– Juryen har gått grundig til verks og sett på hva dere har publisert av artikler om IT- og informasjonssikkerhet de siste årene. Digi.no er blitt en viktig informasjonskilde for personer som jobber med IT-sikkerhet i Norge, og juryen har merket seg at det har vært en kraftig økning i artikler knyttet til sikkerhet de siste årene, sier Nygaard.

Inn mot siste jurymøte hadde juryen ifølge ham funnet fram til 12 kandidater, som alle kunne vært verdige vinnere.

– I vår nisje er dette omtrent så stort det kan få blitt. En Rosing-pris henger meget høyt. Det er ekstra motiverende at det er fagekspertisen selv som nå anerkjenner journalistikken vår. Vi dekker IT-bransjen i bred forstand, men sikkerhet er selvsagt viktig. Ikke minst fordi truslene øker og sikkerhetsbrudd kan få dramatiske konsekvenser for hele informasjonssamfunnet, dette er noe som berører alle, sier redaktør digi.no, Marius Jørgenrud.

De to øvrig finalistene til IT-sikkerhetsprisen er Crypho, en oppstartsbedrift som utvikler samhandlingsløsning med ende-til-ende-kryptering, samt Forgerock – selskapet som overtok ID-autentiseringsplattformen til Sun og for lengst har gjort suksess med kunder verden over.

Crypho og ForgeRock har begge vunnet internasjonale anerkjennelse og priser tidligere. Jørgenrud har ingen illusjoner om at digi.no går helt til topps i morgen, men for digi.no er det en seier i seg selv å være utpekt til finalist.