ANALYSER

Digi.no-lesernes favoritter i 2011

Leserne strømmet til saker om mobilsammenbrudd, raskere bredbånd og personvern.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
2. jan. 2012 - 10:33

IT-året 2011 ble preget av en mengde viktige og en enda større mengde med mindre viktige saker. Det er likevel ofte slik at mange av de mest leste sakene hører hjemme i den sistnevnte kategorien. For digi.no i fjor var det nok en god blanding. Nedenfor er liste over de ti mest leste av de 2859 sakene vi publiserte i fjor. Vi starter bakfra.

10. I januar i fjor kunngjorde Telenor lanseringen av selskapets VDSL-tilbud – altså raskere bredbånd enn ADSL2+. Dette skjedde omtrent to år etter at den største konkurrenten hadde gjort det samme. Saken ble lest og kommentert av svært mange.

9. Telenors mobilnett knakk sammen i pinsehelgen, noe som påvirket mange. Saken om hva som var årsaken ble derfor godt lest.

8. Den ferskeste saken på listen er fra desember. Den handler to amerikanske lovforslag om tiltak mot piratvirksomhet på Internett. Men kritikerne frykter at Internett, slik vi kjenner det i dag, kan bli ødelagt.

7. Politiets kopiering av dataene på server i Oslo vakte oppsikt og fikk kritikk fra blant annet IKT-Norge i januar 2011. Det hele skal ha blitt gjort for å bistå italienske kolleger i jakten på to bloggere.

6. Nyheten om at den tyske elektronikkjeden Media Markt skal etablere seg i Norge, ble svært godt lest da den kom i februar. Den første butikken skal etter planen åpnes på Østlandet i år.

5. Nyheter om fiberbasert Internett-aksess til privatmarkedet blir alltid godt lest, og nyheten om at Altibox dobler farten til kundene, var intet unntak da den kom i februar.

4. På vårparten hadde digi.no flere saker om Amentio Datakjeden. I saken som ble best lest, hevdet Amentio-sjef Finn Rønning at selskapet ikke lenger var konkurstruet. En drøy måned senere var det kroken på døra. Nettbutikken Amentio drives nå av et annet selskap.

3. I juni fortalte en utvikler av applikasjoner til iOS at Apple hadde klonet funksjonaliteten og utseende til «Wi-Fi Sync», en applikasjon som selskapet hadde nektet innpass i App Store. Ikke overraskende ble saken mye kommentert, og så pass godt lest at den oppnådde en pallplassering.

2. I november presenterte Google en ordning for hvordan eiere av WLAN-soner kan hindre at de registreres i selskapets posisjonsdatabase. Saken ble så godt lest at det holdt til en andre plass.

1. I september kom saken om at lønnsslippene som offentlige ansatte mottar fra arbeidsgiver er offentlig informasjon. Denne saken var med klar margin den mest leste på digi.no i fjor. Saken skapte stor oppstandelse, både på Stortinget og på fagforeningshold. Men regjeringen ville ikke gjøre noe for å hindre tilgangen til informasjonen.

Her er listen for 2010.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.