BEDRIFTSTEKNOLOGI

digi.no tester: Kjøreregnskap for Palm Pilot

Det finnes mange gode grunner til å ha et kjøreregnskap. Kjørebok er tungvint hvis man allerede har en PDA, så digi.no har testet to forskjellige programmer for å gjøre jobben.

Lars Kvanum
2. juni 2000 - 16:04

Selv om man til tider vil holde et ganske strengt regnskap med hva man kjører, så er det viktig å holde det enkelt. Papir går under kategorien "ikke enkelt". Det er definitivt mye enklere å bare legge inn tallene på PDA-en sin, og hente dem ut på datamaskinen hjemme eller på jobb når man trenger dem.

Det finnes ganske mye forskjellig programvare på markedet, så vi lette rundt til vi fant de som var de beste. Til slutt satt vi igjen med to programmer - et veldig enkelt, Mobile AutoLog, som egner seg til lett føring av utgifter. Her kan man legge inn service, bensin og andre utgifter, men programmet støtter i så måte ikke føring av enkle turer med mindre man fyller bensin før og etter. Det andre, AutoLogg, er et norskprodusert program laget for norske krav til kjørebok. Her er det mye bedre tilrettelagt for skriving av reiseregninger, og det er også mulig å kjøpe et program til hjemmemaskinen som gjør redigering og registrering veldig enkelt.

Mobile AutoLog 1.2 imponerer veldig med sitt enkle men funksjonelle grensesnitt. Her kan du registrere bensinkjøp, service, forsikring og enkle kjørebokfunksjoner. Alle de forskjellige registreringene har en egen side for å lage notater slik at man lettere skal kunne identifisere utgifter. Det er også støtte for flere kjøretøyer, så det er lett å lage regnskap for både Porsche'n, motorsykkelen og konebilen. For å gjøre regnskapet enklere kan man også hente ned Mobile AutoLog Extractor for å importere alle postene inn i Excel. Et lite minus med dette programmet var at det ikke støttet andre valutaer enn dollar, men det har jo ærlig talt ikke mye å si om det står "$" i stedet for "kr" så lenge resultatet blir det samme.

[ Mobile Generations - Mobile AutoLog 1.2 ]
AutoLogg 1.0 er, som tidligere nevnt, et norskprodusert program for å føre kjørebok. Funksjonene er tilpasset de reglene som er for kjørebok og man har mange muligheter for å fylle inn detaljer som trengs for å få refusjon fra arbeidsstedet. Opplysningene er også fine med tanke på forsikring hvor de fleste ikke tar seg råd til å betale for ubegrenset kjøring. For å gjøre utfylling, redigering og uthenting av data finnes det også et separat program for PC hvor man kommer til alle funksjonene. Man kan også eksportere data og skrive ut poster fra PC-versjonen.

[ Ide Data - AutoLogg ]

Målet med denne testen var egentlig å finne ut hvilket av disse programmene som var mest nyttig, men har resultert i at jeg har blitt avhengig av begge programmene. De har begge sine helt spesifikke bruksområder, og de er begge veldig flinke til dem. Å si at det ene er bedre enn det andre er som å sammenlikne epler og appelsiner. Det som det hele koker ned til er hva man trenger programmet til, og hvilket som dekker behovet man har. Eventuelt kan man følge mitt eksempel og si som Ole Brum "Ja, takk! Begge deler"

Produsent og distributør av AutoLogg er Ide Data. Prisen på produktet er 250,- for Palm-versjonen og tilleggsmodulen for PC koster 250,- i tillegg til Palm-versjonen.

Mobile AutoLog produseres av Mobile Generations og kan kjøpes via nettet for $12.95.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.