BEDRIFTSTEKNOLOGI

Digital Norge: Solid overskudd med lavere salg

Digital Norge rapporterte torsdag et overskudd på 70 millioner kroner for regnskapsåret som ble avsluttet 30. juni. Omsetningen derimot har sunket med fem prosent.

Caspar Lund
25. juli 1997 - 11:07

Omsetningen av Digitals produkter og tjenester endte på 452 millioner kroner. I tillegg kommer ca. 28 millioner som skriver seg fra direkte import fra selskapets lokale distributører. Totalen blir derved ca. 480 millioner. Dette er rundt fem prosent lavere enn for foregående år, skriver Digital i en pressemelding.

- Vi har også i regnskapsåret 1997 hatt sterk fokus på lønnsomhet, en strategi vi har lykkes med sier en fornøyd adm. dir. Tom Scharning. - Selv med en svak nedgang i omsetningen totalt kan Digital Norge vise til omsetningsøkning for AlphaServere på 28 prosent. Også for lagringsprodukter ser vi en hyggelig omsetningsvekst på 37 prosent. Omsetningsveksten for PC-produktene er på over 20 prosent med en fortsatt bedret lønnsomhet.

- Noe av forklaringen til stillstand i omsetningen totalt er salg av undervisningsavdelingen, reduksjon i tradisjonelle service/vedlikeholdstjenester samt mindre fokus på skriver/terminalsalg og PC-salg i retailmarkedet, sier Scharning videre.

- Digital Norge er nå meget godt posisjonert for å øke veksten og erobre nye markedsområder. Dette gjør vi blant annet ved å øke kompetansen og styrke bemanningen innen våre kjerneprodukter og nøkkelområder kombinert med fortsatt satsing på Windows NT, høyytelses UNIX (64-bit teknologi) og integrasjonsløsninger basert på internett-teknologi, avslutter Scharning.

Digital internasjonalt rapporterte i går om en resultatforbedring fra minus 112 millioner dollar i regnskapsåret 1996 til pluss 141 millioner i regnskapsåret 1997. - Etter et sterkt fjerde kvartal hvor PC, Alpha og lagringsproduktene viser vekst fra forrige periode og med en fortsatt betydelig kontantbeholdning på mer enn 2,5 milliarder dollar, er vi nå i en gunstig posisjon for å møte markedets utfordringer, sier konsernsjef Robert Palmer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.