Digital tv-mottaker for mobiltelefoner

Sony har utviklet en digital tv-mottaker som er så liten at den vil gjøre det mulig for mobiltelefoner å fungere som tver.

Sony har utviklet en digital tv-mottaker som er så liten at den vil gjøre det mulig for mobiltelefoner å fungere som tver.

Sony annonserte i dag at selskapet i desember vil begynne å tilby prøveutgaver av en liten, digital kringkastingsmottaker som skal kunne gjøre det mulig å ta imot og å se digitale fjernsynssendinger på mobiltelefonen.

Modulen skal være mindre enn et frimerke, noe som gjør at den enkelt får plass i mobile enheter som mobiltelefoner og lommedatamaskiner. Sony sier at modulen er den minste i sitt slag og at den også er den som har det laveste strømforbruket.

I Japan, som er Sony hjemmemarked, planlegger man å rulle ut et digitalt bakkenett i visse regioner innen 2003, skriver Reuters. I 2005 vil det også sendes ut signaler som er spesielt designet for mobile bruksområder.

Prøveutgavene av modulen vil ifølge Reuters koste 50.000 yen (3250 kroner), og Sony venter stor etterspørsel fra produsenter som vil utvikle nye produkter med støtte for digitalt tv-mottak. Den nye modulen løser nemlig de to største hindrene for å kunne lage slike telefoner, batterilevertid og størrelse.

Reuters skriver også at NEC, som er den største av de japanske produsentene av mobiltelefoner, avduket en prototyp i juli som gjør det mulig for brukerne å se tv. Selskapet planlegger en kommersiell lansering i 2005. Selskapet mener at TV-mobiltelefoner vil kunne selges for en pris som er 6000 - 7000 yen høyere enn det ordinære produkter vil selges for.

Til toppen