Digitaliserte: Fikk «hundre tusen ganger raskere behandlingstid»

Nye digitale løsninger skal gi langt hurtigere, tryggere og lettere saksbehandling.

Ifølge  Jan Christian Vestre (Ap) er saksbehandlingstid for papirinnsendte tinglysinger blitt hundre tusen ganger hurtigere nå sammenlignet med de gamle manuelle metodene.
Ifølge Jan Christian Vestre (Ap) er saksbehandlingstid for papirinnsendte tinglysinger blitt hundre tusen ganger hurtigere nå sammenlignet med de gamle manuelle metodene. Arkivfoto: Lise Åserud/NTB
20. feb. 2023 - 08:50

Nye digitale løsninger skal gi langt hurtigere, tryggere og lettere saksbehandling i Brønnøysundregistrene.

Brønnøysundregistrene, som er underlagt Nærings- og fiskeridepartementet, har et mål om å bli heldigitale.

– Lanseringene som nå er gjort på den nye registerplattformen, er viktige bidrag til regjeringens forenklingsmål om å redusere næringslivets tidsbruk og kostnader med 11 milliarder kroner innen 2025, sier næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) i en pressemelding.

Ifølge Vestre er saksbehandlingstid for papirinnsendte tinglysinger blitt hundre tusen ganger hurtigere nå sammenlignet med de gamle manuelle metodene.

Behandlingstiden for næringspant, som representerer verdimessig 99 prosent av alle tinglysinger i Løsøreregisteret, er også blitt langt kortere. Tiden er redusert fra i snitt fire døgn ned til åtte sekunder, ifølge regjeringen.

I en ny rapport advarer FN mot misbruk av KI-teknologi til å øke spredningen av usannheter om nazistenes drap på mer enn seks millioner mennesker under andre verdenskrig
Les også

FN: KI kan misbrukes til å fornekte jødeutryddelsene

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.