E-HELSE

Dips-gründer Tor Arne Viksjø er død

Pioneren som var med å starte og ledet e-helsegiganten i mer enn 30 år har gått bort.

Tor Arne Viksjø til minne. En pioner og bauta innen e-helse er gått bort.
Tor Arne Viksjø til minne. En pioner og bauta innen e-helse er gått bort. Bilde: Dips
5. apr. 2019 - 12:53

Tor Arne Viksjø (65), gründer og tidligere administrerende direktør i Dips, sovnet stille inn natt til søndag.

– Det var med stor sorg vi i går formiddag mottok den triste meldingen. Med sitt brennende engasjement for pasientens hverdag, ble Tor Arne raskt et av de viktigste navnene i norsk e-helse. Med bakgrunn som bioingeniør, et sterkt intellekt og et ønske om å skape et enda bedre helsevesen, klarte han å tiltrekke seg talentfulle medarbeidere, og bygge et ledende, nasjonalt miljø på e-helse i Bodø, som senere fikk forgreninger i hele landet. Tor Arne har betydd mye for mange, og har satt dype spor etter seg, skriver Dips i kunngjøringen.

E-helsepioneren

Viksjø gikk av som toppsjef ved årsskiftet etter lang tids kreftsykdom. Han hadde da ledet e-helseselskapet i over 30 år siden etablering i 1987. Siden har han fortsatt å være sterkt engasjert i virksomheten i en rolle som strategisk rådgiver.

Med sin bakgrunn som bioingeniør, et sterkt intellekt og et ønske om å skape et bedre helsevesen beskrives Viksjø som en pioner i e-helseindustrien. Han hadde et brennende engasjement for pasientens hverdag.

Helt frem til det aller siste har han på imponerende vis fortsatt involvert og interessert seg sterkt i digitaliseringen av Helse-Norge, og målsettingen om «Én innbygger - én journal».

Dips minnes gründeren i en kondolanse signert av styreleder Anne-Grete Strøm-Erichsen og administrerende direktør Kolbjørn Haarr.

– Vi vil takke Tor Arne for hans uvurderlige bidrag til utviklingen av Dips, og hans viktige engasjement til utviklingen av norsk e-helse gjennom de siste 30 årene. Han gikk bort så altfor tidlig. Våre kondolanser og dypeste medfølelse går til familien, og hans nære og kjære i denne tunge tiden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.