BEDRIFTSTEKNOLOGI

Direktesendt TV over Internett

TV, radio eller video direktesendt over Internett blir et nytt tilbud for bedrifter og organisasjoner som ikke har tilgang til etermedier. Telia har testet teknologien og vil tilby tjenesten tidlig i høst.

Frode Eriksen
26. juni 1997 - 14:38

Telia er den første internettleverandøren i Norden som tilbyr Internett-distribuert TV, radio eller video.

Målgruppen for tjenesten er organisasjoner og bedrifter som vil distribuere kundeinformasjon, pressekonferanser og annen informasjon til en relativt lav pris. Også etablerte TV- og medie-selskap vil kunne benytte denne distribusjonsmåten for smalere program, fremfor å benytte etablerte og dyre distribusjonskanaler.

- Vi regner med å komme igang med de første sendingene tidlig i høst, sier Olle Waktel, forretningssjef i Telia Internett.

- Vi har kontakt med de fleste store medieforetak i Sverige, og de har vist interesse for denne typen sendinger. Også utdanningsinstitusjoner får nye muligheter med teknologien.

I tillegg til ordinær Internett-tilknytning trenger mottageren ekstra programvare for å kunne ta inn sendingene. I tillegg må datamaskinen være utstyrt med lydkort og høytaler.

Teknologien gjør det mulig å få en akseptabel billedkvalitet via vanlig modentilknytning. Med ISDN blir billedkvaliteten endel bedre.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.