BEDRIFTSTEKNOLOGI

Diskuterer felles alternativ til MMX/2

Etter at Microsoft har lagt press på Intels konkurrenter om å utvikle en felles standard for utvidet multimediastøtte i sine prosessorer, virker det så lang som at selskapene vil enes.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
9. feb. 1998 - 13:48

Ifølge Computer Reseller News diskuterer AMD, Cyrix og IDT utviklingen av en felles standard for å utvide MMX-egenskapene i selskapenes neste generasjon av prosessorer. Disse vil etter alt å dømme komme på markedet til høsten. I fjor høst annonserte alle de tre selskapene at de ville gå hver sin vei når det gjaldt utviklingen av en utvidelse av MMX-instruksjonssettet. MMX har ingen støtte før flyttallsoperasjoner, noe som er nødvendig for å aksellerere 3D-grafikk.

- Vi har snakket med Cyrix og IDT og ting ser lovende ut for en potensiell videre sammenslåing av teknologiene, sier Michael Steele, produktsjef for AMDs K6-3D-prosessorer, til Computer Reseller News.

Jamal Haider, markedsdirektør for Centaur Technology, sier til Computer Reseller News at selskapene er svært nær en avtale om en felles standard, selv om ingenting er endelig avgjort. Han regner med at avtalen vil kunne fullføres innen andre kvartal i år. Centaur Technology er et datterselskap av IDT.

Hvis selskapene virkelig kommer til enighet, vil det nye grafikkinstruksjonssettet implementeres brikker fra alle de tre selskapene.

Ifølge Computer Reseller News vil Cyrix integrere de nye instruksjonene inn i sin Cayenne-kjerne. Prosessorer basert på Cayenne-teknologien ventes å komme i andre halvår i år med klokkehastigheter på 300 MHz og oppover.

IDT vil lansere sin WinChip C6+ prosessor til sommeren. I første omgang vil denne leveres med klokkehastigheter på 240 og 266 MHz.

Omtrent samtidig vil AMD komme med sin K6-3D familie, først med en 300 MHz utgave. Senere kommer også en 350 MHz-utgave. Michael Steele sier til Computer Reseller News at han ikke kan se noe som skulle forsinke denne lanseringen.

digi.no skrev i november i fjor at Microsoft ikke ville la Windows støtte tre ulike tilnærminger til 3D.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.