Disney bekrefter Infoseek-kjøp

Disney bekreftet tirsdag at selskapet kjøper samtlige aksjer i nettportalen Infoseek, slik digi.no antydet før ferien.

Disney bekreftet tirsdag at selskapet kjøper samtlige aksjer i nettportalen Infoseek, slik digi.no antydet før ferien.

Det var i begynnelsen av juni digi.no kunne fortelle at Walt Disney planla å kjøpe opp de resterende 57 prosent av aksjene i Infoseek og vurderte å skille ut all sin Internett-virksomhet i et eget, børsnotert selskap (se peker til tidligere sak nedenfor).

I dag kom bekreftelsen: Infoseek skal integreres med Disneys egen websatsing og bygges inn i den høyt profilerte portalen Go.com som etter planen skal børsnoteres i New York.

Dersom Infoseeks aksjonærer godtar avtalen, blir Disney sittende med 72 prosent av aksjene i det nye Go.com, de øvrige 28 prosentene blir å finne på Infoseek-aksjonærenes hender.

Det var for omlag et år siden Disney kjøpte 43 prosent av aksjene i Infoseek - et partnerskap som blant annet avfødte den nye nettportalen Go Network i januar i år.

Disney, som også eier ABC og ESPN, sitter på svært store verdier i selskaper med Internett-forankring, deriblant ESPN.com, ABCNEWS.com, ABC.com og Disney Stores Online. Disse fire virksomhetene har i dag en samlet verdi på omlag 7,8 milliarder dollar - vel 61 milliarder kroner.

Til toppen