Distribuert søkemotor skal slå Google

Majestic-12 vil indeksere mer enn Google, og ber deg låne ut maskin og båndbredde

Distribuert søkemotor skal slå Google

Majestic-12 vil indeksere mer enn Google, og ber deg låne ut maskin og båndbredde

Bekymret for Googles dominans av søkeresultatene på Internett, har den russiske utvikleren Alex Chudnovsky begitt seg ut på et prosjekt for å utvikle en alternativ løsning for søkemotorer.

– På grunn av sin suksess, har de effektivt laget et monopol i den virtuelle verdenen, sier Chudnovsky til Guardian Unlimited.

Prosjektet er fortsatt på et tidlig stadium og selve søkemotoren er ikke mye å skryte av. På indekseringssiden har de imidlertid kommet et godt stykke på vei. Per 17. mars i år hadde de indeksert 1 milliard sider.

Å indeksere nettsteder er svært belastende for internettlinjen man har. Guardian Unlimited har estimert at en 2 megabits linje vil kunne brukes til å indeksere cirka 1 million sider i løpet av et døgn. Med den hastigheten ville det vært umulig å komme opp i et høyt nok volum og i tillegg må man oppdatere indeksen ved hyppige intervaller. Kraftigere linjer ville selvsagt hjulpet, men det ville også kostet store pengesummer.

Derfor har Chudnovsky valgt en annen strategi. Han har hentet sin inspirasjon fra seti@home-prosjektet og andre lignende prosjekter som fordeler arbeidsbelastningen på PC-er til frivillige prosjektdeltagere.

– Googles database er på omtrent 8 milliarder sider, så med mindre enn 10 000 deltagere kan vi reindeksere tilsvarende hele Googles innhold hver eneste dag, sier Chudnovsky.

Prosjektet har fått navnet Majestic-12, en referanse til en påstått hemmelig kommisjon som skal ha etterforsket den påståtte UFO-hendelsen i Roswell i 1947.

Foreløpig er det cirka 60 deltagere som totalt indekserer cirka 50 millioner sider om dagen.

Programvaren er skrevet i Microsofts .Net miljø, men mange av deltagerne bruker Linux og FreeBSD-baserte operativsystem ved hjelp av Mono-rammeverket.

Her finner du mer informasjon om prosjektet.

Til toppen