JUSS OG SAMFUNN

DLD-motstandere venter med rettssak

Georg Apenes og Digitalt personvern trenger mer penger for å slå til skikkelig.

2. feb. 2012 - 08:27

Oslo (NTB): Motstandere av datalagringsdirektivet er klare for å bringe saken helt til Høyesterett og menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg når direktivet blir innført i Norge 1. juli.

Georg Apenes og Digitalt personvern trenger 2 millioner kroner for å forfølge datalagringsdirektivet helt til Strasbourg.
Georg Apenes og Digitalt personvern trenger 2 millioner kroner for å forfølge datalagringsdirektivet helt til Strasbourg.

Tidligere Høyre-medlem og eks-direktør i Datatilsynet, Georg Apenes, har stiftet Digitalt personvern. Med seg i styret har han blant andre Anders Brenna, kjent fra Stopp datalagringsdirektivet. Apenes er beredt til å kjempe mot det han kaller «mistenkeliggjøringen av hver enkelt nordmann», skriver Nationen.

Brenna forklarer at Digitalt personvern skal skaffe nok penger til å gjennomføre en rettssak. Målet er å samle inn 2 millioner kroner gjennom kronerulling. Til nå står 600.000 kroner på konto.

– Det er viktig for oss å være seriøse og kunne stå løpet hele veien. Derfor er målet 2 millioner kroner, sier Brenna.

Organisasjonen regner med at saken kan havne i Høyesterett. Dersom organisasjonen ikke vinner der, anser Brenna det som en mulig løsning å gå videre til menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

Apenes opplyser at en rettssak kunne ha startet allerede nå med pengene som er samlet inn hittil, men det blir ikke aktuelt å foreta seg noe før direktivet er innlemmet i norsk lov. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.