JUSS OG SAMFUNN

DN med betalingstjeneste på nett

TDN Ajour blir DN Ajour når Dagens Næringsliv kommer på nett i løpet av sommeren. En omfattende betalingstjeneste skal lanseres med kontinuerlige nyheter gjennom Ajour-delen.

Hilde Nyman
28. apr. 1998 - 14:44

Dagens Næringsliv (DN) satser nå på å legge ut hele avisen på nettet sammen med kontinuerlige nyheter fra det som vil bli hetende DN Ajour. Men prisen er rundt 500 kroner for de som er papirabonnenter, sier redaktør Svein-Thore Gran i DN.

- DN vil ha en hjemmeside som er gratis hvor noen elementer fra avisen blir lagt ut. For eksempel en nyhetssak fra hver seksjon og annet utvalgt stoff. På betalingstjenesten vil hele avisen bli lagt ut klokken 07:00 om morgenen, slik at den kommer på nett samtidig som den kommer i postkassen til abonnenter. I løpet av dagen vil nyheter bli kontinuerlig oppdatert. Abonnenter av betalingstjenesten på nettet vil få tilgang til arkivet, noe gratislesere også kan - mot betaling per søk. Betalingstjenesten på nettet vil ikke koste eksisterende papirabonnenter mer enn rundt 500 kroner ekstra, sier Gran.

For abonnenter som ikke mottar papiravisen DN, men som ønsker å lese avisen på nettet, vil prisen bli den samme som på papiravisen i dag, rundt 2.000 kroner i året.

- Vi vil gi DNs lesere en oppdatering gjennom hele døgnet, og vi skal la TDN Ajours redaksjon i en utvidet utgave produsere dette for oss. Denne tjenesten vil hete DN Ajour, sier Gran. Han forteller at tjenesten på nettet vil henvende seg til de som i dag leser DN og gjerne vil ha en oppdatering eller er ute på reise.

- Profilen på DN Ajour vil tilsvare profilen som er på papirutgaven av DN, sier Gran.

Han bekrefter at det er Wall Street Journals konsept på nettet som har vært forbildet under utviklingen av DNs nettjeneste. Det vil være annonser på tjenesten. Hovedvekten av inntektene vil komme fra abonnement heller enn annonser, iallfall i første omgang.

- Målet for tjenesten på nettet er funksjonalitet. Man skal kunne laste ned dette på en mobiltelefon, så det skal ikke være tunge annonser på tjenesten, sier Gran til digi.no.

Et årsabonnement på Wall Street Journal Interactive Edition (nettutgaven) koster 29 dollar, vel 210 kroner, for de som har papirutgaven fra før. De som ønsker kun nettutgaven av WSJ må betale 49 dollar, vel 360 kroner.

I TDN Nyhetsbyrå bekrefter man at TDN Ajour skal levere nyheter til DN. Dette har blant annet vist seg gjennom stillingsannonser hvor man søker etter tre journalister "i forbindelse med at redaksjonen skal stå for realtids-delen av Dagens Næringslivs kommende internett-satsing", som det står i utlysningsteksten.

- Som det fremgår av våre stillingsannonser i det siste, skal Ajour-delen av TDN Nyhetsbyrå integreres med Dagens Næringslivs nettsatsing. TDN Kraft og TDN Finans vil fremstå som tidligere, sier redaktør Hasse Farstad i TDN Nyhetsbyrå.

Farstad er hemmelighetsfull når det gjelder abonnementststallene og vil ikke kommentere disse på grunn av konkurransehensyn.

I årsberetningen til Norges Handels- og Sjøfartstidende står det skrevet at det i 1997 var "om lag 700 betalende abonnenter" på TDN Finans, "i underkant av 300" på TDN Kraft (målet var 400) og "vel 700 betalende abonnenter" på TDN Ajour. TDN Nyhetsbyrå fikk i 1997 et driftsunderskudd på 1,8 millioner kroner, noe som er 0,2 millioner kroner dårligere enn i 1996.

Nyhetsbyrået hadde derimot en økning i de samlede driftsinntekter på 46,4 prosent i forhold til året før, og endte på 12,9 millioner kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.