DNB Nor investerer i norsk IT-selskap

Jonny Tungen har fått DNB Nor med på laget til sitt selskap Intelligent Quality.

DNB Nor investerer i norsk IT-selskap

Jonny Tungen har fått DNB Nor med på laget til sitt selskap Intelligent Quality.

Intelligent Quality (IQ) er noe så utypisk som et IT-selskap med hovedkontor på Vinstra og distriktskontor i Oslo og i Stockholm. Selskapet startet som et ASP-selskap og har siden utviklet det de kaller en komplett plattform for IT og kommunikasjon til både PC og til mobil.

Selskapet ble stiftet i 2002 og omsatte for 26 millioner kroner i 2006. Allerede på inngåtte avtaler regner selskapet med å passere 50 millioner kroner i år, og endte opp med 8 millioner kroner på bunnlinjen.

Det imponerer blant annet DNB Nor. Finansgiganten kjøper seg inn i selskapet gjennom en emisjon der DNB Nor investerer 12 millioner kroner i IT-selskapet. I tillegg investerer Vinstra Elektro 3 millioner og IQ blir dermed tilført totalt 15 millioner kroner.

- Banken har fulgt selskapet i en periode og er imponert over kompetansen selskapet besitter og det som er skapt så langt i virksomheten. IQ har etter vår mening et stort potensial. Investeringen er en del av bankens finansielle investeringsvirksomhet, sier Bjørn Berg,leder for DnB NORs Investeringsdivisjon, i en pressemelding.

Jonny Tungen er gründer og daglig leder i Intelligent Quality.

- Vi har en unik dataløsning og vi mener selv at vi har et godt forsprang på våre konkurrenter. Nå var det viktig å få inn en sterk eier slik at vi kan realisere eventyret vi har startet på, sier daglig leder Jonny Tungen.

Arc|Communicate er den egenutviklede plattformen som selskapet nå satser på. Den er utviklet i samarbeid med Cisco, Microsoft, Telenor og Tandberg. Gjennom den skal kundene få hele kontorsystemet sitt gjennom en portalløsning og de får tilgang på alt de trenger på mobilen sin.

Til toppen