DnBs nettbank forsinket

DnBs nettbankløsninger er i hvert fall seks måneder forsinket. DnB skylder på sine interne datasystemer, men kilder i data- og bankbransjen påstår at DnB satset for høyt.

DnBs nettbankløsninger er i hvert fall seks måneder forsinket. DnB skylder på sine interne datasystemer, men kilder i data- og bankbransjen påstår at DnB satset for høyt.

DnB planlegger - som den siste store banken i Norge - å lansere en Internett-banktjeneste tidlig neste år. DnB hevder at de bare er seks måneder forsinket, men kilder i bransjen sier DnB planla å være ferdig i sommer.

DnB har lansert en rekke fjernbankløsninger gjennom tidene, men er ennå ikke klar med en ren Internett-løsning. DnB lanserte Telebank for Windows allerede i 1993, men denne løsningen krever at man ringer opp DnB på eget telefonnummer, ikke over Internett. Kredittkassen, DnBs største konkurrent, har tilbudt Internett-bank til sine kunder siden mars 1997.

Først tidlig til neste år kommer DnBs Internett-bankløsning, to år etter Kreditkassen. På DnBs hjemmeside kan kunder nå melde seg på og få tilsendt det de trenger når løsningen er i drift.

- Vi skulle vært ferdig i september, men nå fungerer løsningen og vi regner med å lansere i januar. Forsinkelsen skyldes problemer med våre kjernesystemer som ikke har vært oppgradert i det tempoet de skulle. Dette er restproblemer fra bankkrisen, sier prosjektleder Dag Rambøl i DnB til digi.no.

En høytstående kilde i bankbransjen mener forsinkelsen skyldes intern politikk i DnB, ikke tekniske problemer.

- Det er bare tull å skylde på teknikken. Banksentralene Fellesdata og Novit tilbød Internett-bankløsninger allerede sommeren 1996 og alle de store bankene utenom DnB har brukt slike løsninger siden våren 1997. En Internett-bankløsning er hyllevare, og DnB hadde ikke trengt å utvikle noe selv, sier han.

En annen kilde forteller at forsinkelsen skyldes at DnB skulle lage en avansert løsning som ga mer enn hva de andre bankene tilbyr. Derfor måtte man programmere i Java. Dette skulle gi programvare som gikk på alle maskintyper, men DnB og konsulentselskapet Andersen Consulting skal ha slitt med å få det samme Java-programmet til å trille på både Windows og andre maskintyper.

Til toppen