BEDRIFTSTEKNOLOGI

DoCoMo bekrefter verdens første UMTS-launch

1. oktober går startskuddet for lanseringen av verdens første UMTS-tjeneste, "Foma". Japanske DoCoMo bekrefter nå at de er klare med produktet som mange har store forventninger til. Hva sier du til datastrømmer på inntil 384 kb/s via mobiltelefonen?

Frode Eriksen
3. sep. 2001 - 15:12

DoCoMo har nå søkt japanske myndigheter om tillatelse for å lansere verdens første tredjegenerasjons mobiltjeneste fra 1. oktober, melder selskapet i en pressemelding. Men ingenting tyder på at selskapet ikke får tillatelse til å lansere sin UMTS-tjeneste under navnet "Foma", som er en forkortelse for "freedom of mobile multimedia access".

Mandag presenterte DoCoMo planene for sin nye mobiltjenestene som gir kundene nedstrøms hastigheter på opptil 384 kb/s.

Tester av systemet har pågått siden mai, som ifølge selskapet har vært svært nyttig for å justere systemer og teknologi. Ved lanseringen i oktober tilbys kundene et introduksjonstilbud med spesielt lave priser. Blant annet et ubegrenset antall samtaler for 1.000 yen eller under 100 kroner, med en fast månedsavgift på fra 3.900 yen, cirka 300 kroner.

Investeringene i det nye mobilnettet er enorme. Selskapet selv forventer ikke fortjeneste før regnskapsåret 2004-1005. Investeringene de neste tre årene beregner NTT til 75 milliarder kroner.

Den første delen av nettet bygges innenfor en radius på 30 kilometer utenfor Tokyo sentrum. I desember får byer som Kansai og Tokai forbindelsen, mens de fleste større byene skal få dekning i løpet av våren 2002. Da kommer også tobåndstjenester å lanseres, som knytter det nye mobilnettet med det gamle, i en og samme mobiltelefon.

Mens DoCoMo er rett rundt hjørnet med sin tjeneste melder British Telecom at en vurderer å utsette lanseringen av de nye tjenestene til 2003 på grunn av mangel på nødvendig teknologi.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.