BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dommeren godtok Microsoft-forliket

Dommer Colleen Kollar-Kotelly har godkjent forliket mellom Microsoft og USAs justisdepartement, og avvist det utvidede søksmålet fra ni delstater.

1. nov. 2002 - 23:44
nettstedet til United States District Court for the District of ColumbiaDinSide

Les også

Forliket gjaldt utelukkende hvordan Microsoft skulle straffes, siden den opprinnelig skyldkjennelsen ble opprettholdt av en ankeinstans for halvannet år siden. Ankeinstansen opphevet straffekjennelsen til den første dommeren i saken, Thomas Penfield Jackson, som gikk ut på at Microsoft skulle splittes. I stedet ble straffespørsmålet sendt til samme rettsnivå, men til en annen dommer, for ny behandling. Forliket kom dommeren i forkjøpet, og hennes oppgave ble i stedet å ta stilling til hvorvidt forliket var i det offentliges interesse eller ikke. Hun fikk også i oppgave å høre og så ta stilling til det utvidede søksmålet der ni delstater som forkastet forliket, prøvde å få gjennom sterkere straffetiltak.

Nå har altså dommeren endelig godkjent forliket, og avvist kravene i det utvidede søksmålet. Hun skriver at delstatene ikke la fram en tilstrekkelig begrunnelse for sine forslag til straffetiltak.

Verken Microsoft eller delstatene har kommentert kjennelsen som falt etter børsens stengetid. Microsoft-aksjen steg noe da kjennelsen ble kjent.

USAs justisminister John Ashcroft sier kjennelsen er en stor seier for forbrukere og for næringslivet.

Juridiske observatører sier det er sannsynlig at kjennelsen blir anket, og at det kan ta ytterligere to år før saken er endelig ute av verden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.