Dømt for nett-utpressing i Russland

Dømt for nett-utpressing i Russland

Tre russere er dømt i Russland for å ha presset britiske nettsteder for penger.

Ifølge MosNews.com er tre russiske hackere dømt til åtte års fengsel hver for utpressing av nettbutikker i Storbritannia.

De tre – Ivan Maksakov (Balakovo), Alexander Petrov (Astrakhan) og Denis Stepanov (St. Petersburg) – var anklaget for flere typer datainnbrudd og for å ha presset penger fra flere britiske selskaper. Strafferammen for anklagen var 15 års fengsel.

Angrepene var rettet mot nettstedene til britiske nettkasinoer og bookmakere. De tre brukte et egenutviklet program for å samle opplysninger om nettstedene. Så advarte de nettstedene at de ville stenge dem om de ikke betalte.

Aktor i saken, Anton Pakhomov, opplyser at Canbet Sports Bookmakers nektet å betale et krav på 10 000 dollar. De tre utpresserne stengte selskapets nettsted under Breeder’s Cup løpene. Det påførte Canbet et daglig tap på over 200 000 dollar.

Til sammen skal de tre ha presset over fire millioner dollar fra britiske selskaper. De var aktive i seks måneder, og angrep 54 selskaper fordelt på 30 land, heter det. Maksakov og Stepanov ble arrestert i september 2004 etter et samarbeid mellom russisk politi, det britiske politiets National High Tech Crime Unit (i dag kjent som Serious Organised Crime Agency), det amerikanske føderale politiet FBI og Interpol. Petrov ble arrestert sommeren 2005.

Til toppen