FORBRUKERTEKNOLOGI

Doro-telefoner med Skype-støtte i Norge

Doro har inngått et strategisk samarbeid med Skype om levering Skype-kompatible telefoner.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. juli 2005 - 12:17

Det første Skype-kompatible produktet på markedet fra Doro vil kombinere selskapets USB-telefon 212 IPC med Skypes programvare for Internett-telefoni. Dette gjør det mulig for Doros kunder å foreta kostnadsfrie telefonsamtaler via Internett til Skypes globale brukere. Ved å utvikle produkter som integreres med Skype, vil Doro tilby IP-telefoner til sine kunder i åtte land.

- Vi er veldig glade for å kunne gi våre kunder muligheten til å bruke Skypes kostnadsfrie telefoni via våre IP-telefoner, sier Kjell Reidar Mydske, Country Manager i Doro Norge, i en pressemelding.

- Markedet for IP-telefoni blir stadig viktigere for Doro, et marked hvor Skype er en dominerende kraft, mener Mydske.

- Vi er opptatt av å fremme tilgjengelighet for Skype-brukere, og tilbød Doro vårt programgrensesnitt, API, for å inspirere til utvikling av alternative plattformer for brukerne. Vi er svært tilfredse med samarbeidet med Doro, og er glade for å kunne gi deres kunder muligheter til et supplement i sin kommunikasjon, sier Niklas Zennstrøm, Skypes administrerende direktør og grunnlegger, i pressemeldingen.

Doros nyutviklede USB-telefon, 212 IPC, gjør Skypes Internett-telefoni tilgjengelig på håndsettet. Ved å koble håndsettet til USB-porten på en PC med bredbåndstilkobling og installere den medfølgende programvaren, skal Doro 212IPC være like enkel å bruke som en vanlig telefon. For å koble opp mot brukere uten Skype, benyttes tjenesten SkypeOut, en forhåndsbetalt tjeneste som tilbyr global telefoni til vanlige faste og mobile telefoner mot betaling.

Skype skal nå ha mer enn 42 millioner brukere globalt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.