BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dørum leter etter tele-leder

Samferdselsminister Odd Einar Dørum leter etter en ny representant til Telenor/Telia-styret. Representanten blir etter all sannsynlighet identisk med etterfølgeren til Jan Stenberg, den første styrelederen i det skandinaviske teleselskapet.

Frode Eriksen
24. feb. 1999 - 11:24

Norge og Sverige får tre styrerepresentanter hver i det fusjonerte Telenor/Telia, der de svenske eierne får den første styrelederen, som erstattes etter to år med en styreleder fra Norge. Dørum er nå i full gang med å lete etter Jan Stenberg sin etterfølger som styreleder, skriver VG.

Styreleder i Telenor, Arnfinn Hofstad, er førstevalget til både Telenor og Dørum til det nye telestyret. Det er uenighet om kandidat nummer to, annet enn at det skal være en kvinne. Dørum holder på Marianne Damhaug som han selv har utpekt til styret, mens Telenor vil ha Åshild Bendiktsen, to ganger Aps statssekretær i Samferdselsdepartementet.

Hofstad går av med pensjon før styrelederprioden etter Stenberg går ut, som betyr at Dørums tredje styrekandidat også blir den norske kandidaten til styreledervervet i det skandinaviske teleselskapet.

Venstremann og økonomiprofessor Jørn Rattsø, som ble utnevnt til styremedlem i Telenor av Dørum i fjor mangler erfaring, mens LO-representanten Moe Gustavsens partibok ikke er god nok for Dørum. Tidligere DnB-sjef Finn Hvistendal er ingen favoritt men likevel aktuell, men VGs kilder sier at Telenor ikke ønsker Hvistendal.

VG skriver at det søkes intenst etter den tredje kandidaten, og personer som nevnes er Statoil-sjef Harald Nordvik, tidligere NHO-sjef Karl Glad og konserndirektør i Statoil, Terje Vareberg. Sistnevnte er et ubeskrevet politisk blad, mens de to første ifølge VG er litt for mye innvevd i Ap-nettet etter Dørums smak.

Dørum sier til avisen at han vil bort fra partibokutnevnelser, hvor politisk bakgrunn blir ansett som viktigere enn kvalifikasjoner. For som han sier; - Man kan ikke holde mot Tormod Hermansen at han er Ap-mann, han er jo dyktig.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra