RESULTATERFINANS

Dot.com og Internett mest utsatt for nedskrivninger

Revisor Erik Mamelund tror mye skal til før vi får store nedskrivninger allerede i årets regnskap. Mest utsatt kan selskaper innen risikofylte bransjer være.

Ole-Andreas Krohn
21. des. 2000 - 10:57

- Mye skal til før man nedskriver goodwill kort tid etter et oppkjøp, sier revisor Erik Mamelund i Arthur Andersen til digitoday.no.

Erik Mamelund.
Erik Mamelund.

Mamelund, som blant annet representerer Norge i et internasjonalt råd for standardisering av regnskapsregler, mener at det i utgangspunktet vil være drøy kost å foreta nedskrivning på goodwill på oppkjøp foretatt i år allerede ved årets regnskapsavleggelse.

- Det er eventuelt for tidlig. I henhold til internasjonale standarder skal man nesten være lurt til å kjøpe for dyrt dersom man må nedskrive allerede før det er gått et helt år, fortsetter Mamelund.

Etter regnskapslovgivningen har selskapene bare anledning til å foreta nedskrivning dersom verdifallet må anses som ikke forbigående. Et av argumentene selskapene kan bruke for å unngå nedskrivninger, er at et eventuelt verdifall er av forbigående karakter. I praksis vil det bare foretas nedskrivning hvis det kan sannsynliggjøres at den samlede nominelle kontantstrømmen i fremtiden ikke overstiger balanseført goodwill.

- I bransjer preget av høy volatilitet, for eksempel blant det som går under betegnelsen dot.com / Internett-selskaper, er det større sannsynlighet for at markedet har endret seg og at vi er vitne til et mer permanent verdifall. Hvilket tilsier at nedskrivninger kan bli et tema, avslutter Mamelund til digitoday.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.