Dramatisk svikt for Merkantildata

Som digi.no antydet i går; Tom Adolfsen må melde om en dramatisk salgssvikt foran nyttårsaften.

Som digi.no antydet i går; Tom Adolfsen må melde om en dramatisk salgssvikt foran nyttårsaften.

Ryktene begynte å svirre i går formiddag og i løpet av tirsdag falt Merkantildata-aksjen med hele ni prosent på Oslo Børs. Som digi.no og flere andre medier skrev i går, skyldtes fallet rykter om redusert salg for datagiganten.
Les om gårsdagens rykter og fjorårets fjerdekvartalstall:
Nok en gang bekreftes det at selskapene på Oslo Børs lekker som en sil, for i formiddag rykket Tom Adolfsen ut med en profit warning. Under fremleggelsen av resultatet for tredje kvartal holdt han muligheten for en salgssvikt i fjerde kvartal åpen, men sa den gangen at så langt så alt bra ut. En rekke store IT-selskaper har for lengst merket nyttårssvikten som nå til slutt innhenter også Merkantildata.


Resultatvarselet har sendt aksjekursen ned ytterligere åtte prosent i dag (klokken 11:40).

I børsmeldingen sier Merkantildata at selskapet rammes av både kunder som stopper sine innkjøp før nyttårsaften og leveringsproblemer, trolig i PC-markedet. Det er forretningsområdet Systemintegrasjon som kjenner svikten verst. Salget av tyngre dataløsninger går nå svært tregt, særlig i Sverige.

Merkantildata sier derfor de vil omsette for rundt 2,4 millarder kroner i fjerde kvartal med et resultat på 120 millioner kroner. I fjerde kvartal i fjor omsatte selskapet for 3,3 milliarder kroner.

Til toppen