KORTNYTT

Driftsproblemer etter skifte av server i NetCom

Mobilselskapet NetCom fikk søndag formiddag driftsproblemer som varte i drøye to timer.

26. juni 2006 - 08:31

Oslo (NTB): Mobilselskapet NetCom fikk søndag formiddag driftsproblemer som varte i drøye to timer. Ved 15.30-tiden gikk trafikken i nettet som normalt igjen.

Bare to måneder etter forrige driftsstans måtte selskapet varsle på sine nettsider at det «for tiden er problemer med å sette opp og motta samtaler, samt meldinger og datatrafikk».

– Årsaken til driftsproblemene var at vi natt til søndag skiftet ut en server. Det var en planlagt operasjon, men de påfølgende driftsproblemene kom overraskende, sier kommunikasjonsdirektør Guri Wormdahl.

Hun sier 80 prosent av trafikken hele tiden gikk som normalt og at bare en femdel av abonnentene ble rammet.

I slutten av april opplevde NetCom en lengre driftsstans. Da var det også en server som var syndebukken. Den gang ga selskapet kundene halv pris i to dager som kompensasjon for problemene de ble påført.

I juni i fjor var NetCom rammet av betydelige driftsproblemer som førte til at daværende samferdselsminister, Torild Skogsholm (V) ba om en rapport fra selskapet.

For et par år siden målte Post- og Teletilsynet stabiliteten i de norske mobilsystemene til 99,85 prosent. Det tilsvarer en samlet tid på 12 timer som systemene totalt er ute av drift i løpet av ett år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.