dropbox

Dropbox utfordrer Google Docs

Lanserer samarbeidstjeneste.

Paper fremstår som enkelt og minimalistisk, med god støtte for bilder, video og andre elementer.
Paper fremstår som enkelt og minimalistisk, med god støtte for bilder, video og andre elementer. (Bilde: Dropbox)

Lanserer samarbeidstjeneste.

Dropbox er ganske trygt etablert som leverandør av nettskybaserte lagringstjenester, og selskapet har tidligere flørtet med blant annet Microsoft om å integrere Office-støtte i relativt stor grad.

Nå ruller imidlertid Dropbox ut den kanskje største nyheten på mange år, og som skal forhåpentligvis gjøre tjenesten mer relevant for bedriftsbrukere (via Engadget).

Les også: Tettere bånd mellom Microsoft og Dropbox

Det er snakk om Paper, en web-basert applikasjon som bakes inn i Dropbox-kontoen, og som lar brukerne opprette dokumenter som deretter er åpne for samarbeid mellom andre brukere eller internt i team.

De deltakende brukerne merkes med forskjellige farger og navn.

Rikt innhold

Det er ikke veldig mange muligheter for å formattere dokumenter som opprettes i Paper, meningen skal være at tjenesten skal være enkel og brukervennlig, med en font og tre størrelser, men samtidig er det svært lett å lime inn innhold som bilder og video i dokumentene. Disse kan også raskt flyttes på og tilpasses. Til og med lenker fra tjenester som Spotify kan plasseres i dokumentene og de blir bakt inn i helheten.

Det er ingen tvil om at Dropbox ønsker å skille seg fra Google og Microsoft nettopp ved å gjøre Paper så enkel og så visuell som mulig, med ukomplisert og lett tilgjengelig bruk.

Les også: Mer sosial Dropbox-app til iOS

Man kan også opprette gjøremål-lister, tagge andre brukere når man trenger tilbakemelding, og legge inn kommentarer til spesifikke avsnitt.

Det skal sies at Paper fremdeles ikke er bredt tilgjengelig, det finnes per i dag kun som betatest man kan skrive seg opp på. Det loves også en mobilapplikasjon samtidig med full utrulling, men det er fortsatt uavklart når det skjer.

Til toppen