Dropp Merced, vent heller på McKinley

Hewlett-Packard anbefaler at brukere forbigår Merced og heller venter til neste brikke i IA-64-arkitekturen, med kodenavn McKinley.

Hewlett-Packard anbefaler at brukere forbigår Merced og heller venter til neste brikke i IA-64-arkitekturen, med kodenavn McKinley.

HP mener at selskapets egne PA-RISC-brikker, både dagens 8500 og morgendagens 8600, er et bedre alternativ enn Merced mens man venter på McKinley.

HPs standpunkt ble kunngjort under selskapets pågående HP World Conference. Uttalelsene er oppsiktsvekkende, fordi HP har samarbeidet nært med Intel i å utvikle Merced-brikken.

Merceds største problem er at prosjektet er et år forsinket i forhold til partnernes opprinnelige tidsplan. Mange analytikere har kommet fram til at Merceds primære rolle vil være å avluse IA-64-arkitekturen og gjøre markedet kjent med dette alternative til 64 biters-prosessorene til Compaq og Sun. HPs utspill bekrefter denne antakelsen.

De første Merced-prototypene kan komme til å vises ved månedsskiftet, på Intel Developer Forum. For etablerte arkitekturer tar det typisk et år fra Intel viser en prototyp til brikken kommer ut til brukerne. For en ny arkitektur kan ulike faktorer forlenge ferdigstillingsperioden.

Etter tidsplanen for McKinley skal denne være i produksjon mot slutten av 2001.

Til toppen