BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dropper maskinvarekrav for «XP Mode»

Det nyttige tillegget til Windows 7 kan dermed brukes på eldre pc-er.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. mars 2010 - 15:23

Windows XP Mode er i praksis en virtuell Windows XP-pc som kan installeres og kjøres på pc-er med Windows 7 Professional eller Ultimate, uten å måtte ta i bruk en separat Windows XP-lisens. XP Mode er spesielt nyttig for brukere som benytter programvare som fungerer i Windows XP, men ikke i Windows 7. Internet Explorer 6 er et eksempel på dette.

Men løsningen har fått noe kritikk fordi den til nå har forutsatt at pc-ene den kan kjøres på, har maskinvarestøtte for virtualisering.

Selv om Intel VT (Intel Virtualization Technology) eller AMD-V er temmelig standard dagens pc-er, finnes det fortsatt modeller uten slik støtte.

I går kunngjorde Microsofts Brandon LeBlanc i dette blogginnlegget at slik støtte ikke lenger er en forutsetning for å kunne benytte Windows XP Mode, selv om dette fortsatt støttes av programvaren.

Den nye versjonen er tilgjengelig for nedlasting på denne siden. Det samme er også en oppdatering til de som allerede benytter Windows XP Mode, men det ser ikke ut til at denne inkluderer andre forbedringer enn den som er nevnt over.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.