Drøyer med å bygge ut 4G-nett

Telenor vil ikke stresse med å bygge høyhastighetsnett i Norge.

Drøyer med å bygge ut 4G-nett

Telenor vil ikke stresse med å bygge høyhastighetsnett i Norge.

På fredag ble det gjort kjent at Telenor har kjøpt lisens i Sverige for å etablere høyhastighetsnett med 4G-teknologi.

Telenor har investert totalt 533 millioner svenske kroner i lisensen som gjør det mulig å bygge 4G-nettverk med høy kvalitet og dermed kan tilby alle mulighetene som kommer med neste generasjons mobilt bredbånd og såkalt Long Term Evolution-teknologi (LTE).

Det skulle tilsi at mobilgiganten hadde tilsvarende planer for Norge, men til mobilen.no sier dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen, at de ikke har vedtatt når de skal bygge ut 4G-nettet i Norge.

Den nye LTE-teknologien vil sannsynligvis bli dyrere å bruke enn dagens turbo-3G. Det er noe av grunnen til at Telenor ikke stresser med å etablere 4G i Norge.

Amundsen mener betalingsviljen for høy hastighet ikke er stor nok i Norge ennå. Men Sverige med dobbelt så stort innbyggertall, vil derimot være langt mer interessant for Telenor.

Konkurrenten NetCom har derimot varslet et supernett. Etter frekvensauksjonen i fjor høst, uttalte NetCom-sjef August Baumann at han ville bygge et mobilnett som gir 100 Mbit i sekundet.

Det mobile bredbåndet med nedlastningshastigheter opp til 100 Mbit i sekundet er i prinsippet fiberklasse, og kan erstatte tradisjonelt bredbånd.

Til toppen