– Du har fire minutter på deg

IT-selskaper trues med DDoS-angrep hvis de ikke betaler.

MAFIA-METODER: Meetup-medgründer Scott Heiferman opplevde at nettjenesten hans ble utsatt for DDoS-angrep da han ikke betalte kravet om beskyttelsespenger.
MAFIA-METODER: Meetup-medgründer Scott Heiferman opplevde at nettjenesten hans ble utsatt for DDoS-angrep da han ikke betalte kravet om beskyttelsespenger. Bilde: TechCrunch/Creative Commons
7. apr. 2014 - 09:23

New York Times skriver at en rekke IT-firma har vært truet med såkalte distribuerte tjenestenektangrep (DDoS). Angrepet starter ganske umiddelbart hvis man ikke blar opp.

Den amerikanske nettjenesten Meetup.com, et mye brukt sosialt nettverk for å arrangere fysiske møteplasser, er blant de rammede.

Kort betalingsfrist

En torsdag morgen fikk gründerne Scott Heiferman og Gary Burns en e-post, som truet med angrep hvis de ikke betalte 300 dollar i bitcoin.

– Fire minutter senere ble nettstedet slått ut av et angrep med 40 ganger mer trafikkbelastning enn de normalt har. Problemene vedvarte helt til neste mandag, skriver avisen.

Pengekravene er relativt lave, men antas å senere kunne øke kraftig dersom man først lar seg presse, sier kilder til New York Times.

Også videodelingstjenesten Vimeo, prosjektverktøyet Basecamp, lenkeformidleren Bit.ly, bildebyrået Shutterstock og epostkampanjeselskapet MailChimp er ofre for det som blir beskrevet som en bølge av angrep og krav om «beskyttelsespenger», særlig rettet mot mindre nettjenester og oppstartbedrifter.

FBI skal ha startet etterforskning.

    Les også:

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.