Du kan ikke si nei til åpen kildekode

Du kan ikke si nei til åpen kildekode

Du kommer til å ta i bruk åpen kildekode, uansett om du vil eller ei, sier Gartner til verdens IT-sjefer.

Mange IT-sjefer har hittil holdt seg unna åpen kildekode. Spårsmål om dårlig sikkerhet, usikkerhet om levetid på produkter man satser på og søksmål hvis kode er blitt kopiert fra kommersielle applikasjoner har gjort at mange nøler.

Men nå er det er ikke noe vits å si nei - åpen kildekode kommer til å dukke opp over alt - både som frittstående produkter eller komponenter i kommersielle pakker. Bedriftene og offentlig sektor må derfor bestemme seg - ikke om, men hvordan de skal legge opp bruken.

At åpen kildekode prepresenterer en motkultur er en utdatert oppfatning, mener Gartner. Aktørene som skaper løsningene er ikke noen enhetlig gruppe lengre, men spenner over alt fra frivillige grupper til de største kommersielle leverandørene.

Antallet løsninger og alle markedene der det nå finnes åpen-kildekode-løsninger omfatter veldig store deler av IT-bransjen.

Og selv om man holder seg unna komplette, åpne løsninger, vil det være umulig å si nei. For innen 2012 vil 70 prosent av alle kommsielle programpakker inneholde større eller mindre biter av åpen kode.

Til toppen