DVD-brennere uten oppdateringsbehov

SolidBurn er navnet på en ny løsning som skal gjøre firmware-oppdatering av DVD-brennere overflødig.

SolidBurn er navnet på en ny løsning som skal gjøre firmware-oppdatering av DVD-brennere overflødig.

Svært mange som bruker CD- eller DVD-brenner, har støtt på problemer når man har forsøk å brenne til plater av et slag man tidligere ikke har benyttet. I mange tilfeller kan man løse dette problemet ved laste ned og installere ny fastvare (firmware) til brenneren.

Fordi den optimale skrivestrategien for en brenner avhenger av karakteristikkene til den spesifikke platetypen, vil de fleste av dagens brennere måtte få oppdatert informasjon om disse karakteristikkene hver gang det kommer en nytt skrivbart DVD-produkt på markedet. Derfor utgir de fleste produsentene av brennere fastvareoppdateringer som innholder denne informasjonen. Til tross for dette, er det bare en liten andel som faktisk oppdaterer fastvaren til brenneren.

Dette skyldes trolig at brukeren ikke vet at slik oppdatering både er mulig og lurt, men det finnes sikkert også enkelte som kvier seg for å gjøre dette, kanskje med erfaringer fra et mislykket forsøk på å oppdatere BIOS-en til PC-en. En mislykket oppdatering av fastvaren i en brenner er dog sjelden like fatal.

Hvis en forsøker å benytte plater brenneren ikke kjenner igjen, er resultatet ofte lavere brennehastighet og større fare for feil.

Flere produsenter av DVD-brennere har i det siste annonsert støtte for en teknikk som kalles SolidBurn. Dette inkluderer blant annet BenQ og Philips. Sistnevnte annonserte i dag to brennere som kommer på markedet i Norge i disse dager.

SolidBurn tar i bruk en egen algoritme for å lære opp brenneren til å brenne ukjente plater med best mulig hastighet og kvalitet. Informasjonen blir lagret i brenneren. Dette skal gjøre oppdatering av fastvaren unødvendig.

Målinger Philips har gjort, viser i gjennomsnitt lavere jitter, bedre PiSum8-resultat og lavere hyppighet av feil, sammenlignet med brennere uten denne teknologien. Dessuten ble brennehastigheten gjerne forbedret, hevder selskapet.

Brennerne Philips nå tilbyr heter DVDR1648 og DVDR1628 og koster henholdsvis 455 og 425 kroner.

BenQ tilbyr SolidBurn i blant annet brennerne DW1640 og EW164B.

Til toppen