DVD-Jon kan slippe straff

Rettssaken mot DVD-hackerne har tatt en ny vending som gjør at Jon kanskje slipper unna.

Filmindustrien led et sviende nederlag i rettssaken mot hackerne som har laget et program for kopiering av DVD-filmplater. På fredag avsa høyesterett i California en kjennelse som krever at aktoratet må begrunne hvorfor en av de utenlandske tiltalte, Mattew Pavlovich, kan tiltales. Dette skriver amerikanske medier. Pavlovich er bare en av de 18 tiltalte som ikke bor i USA. En av de andre er norske Jon Johansen, også kjent som "DVD-Jon". Bare tre av de tiltalte er amerikanske. Det var nordmannen som offentliggjorde programmet hackergruppen hadde laget for å kopier DVD-filmer.


Advokatene til Pavlovich mener at aktoratet står overfor en svært vanskelig oppgave, og at både deres klient og derfor trolig de andre utenlandske tiltalte går fri i denne rettssaken. Men filmbransjen arbeider også parallelt med en annen rettssak i New York.

Johansen har akkurat sluttet i sin jobb hos Wapfactory og er nå på ferie, får digitoday.no opplyst. Han var derfor ikke tilgjengelig for kommentar da digitoday.no ringte mandag formiddag.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.