BEDRIFTSTEKNOLOGI

DVD-Jon runder en million brukere

Kraftig vekst for programmet som omgår kopisperrer.

18. aug. 2011 - 09:38

Jon Lech Johansen fortsetter å skape overskrifter verden over. For snart ti år siden ble nordmannen kjent som «DVD-Jon» etter å ha utviklet det grafiske grensesnittet til et program som gjorde det mulig å kopiere DVD-plater.

Kampen mot forbrukerfiendlige kopisperrer sto sentralt også senere da han i 2008 var med å starte selskapet DoubleTwist, som drives fra San Francisco.

Applikasjonen med samme navn konverterer filer og gjør det mulig å dele musikk, bilder og video på tvers av systemer for rettighetsstyring og kopisperrer, både med venner og alle typer spillere.

Vokser med Android

Produktet har blitt en populær medieavspiller på Android-plattformen. Brukerveksten deres ser ut til å nyte godt av operativsystemets voldsomme fremvekst særlig blant mobiltelefoner.

I februar rundet DoubleTwist en million brukere i måneden. Siden har omfanget økt, og programmet benyttes nå av over en million brukere hver eneste dag, og det er bare på Android-baserte mobiltelefoner og nettbrett, ifølge TechCrunch.

Lech Johansens medgründer Monique Farantzos sier til teknologinettstedet at de nå forbereder å ekspandere til flere mobile plattformer. Det antydes at DoubleTwist på sikt kan bli lansert både til MeeGo, Windows Phone og kanskje webOS.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.