JUSS OG SAMFUNN

DVD-Jon slo igjen til mot Apple

Jon Lech Johansen har publisert en nøkkel som bryter krypteringen på et av Apples musikkprodukter.

13. aug. 2004 - 12:43

Norske Jon Lech Johansen – også kjent som «DVD-Jon» – har igjen hoppet inn i søkelyset til internasjonale teknomedier, denne gangen ved å legge ut på sin hjemmeside en nøkkel som bryter krypteringsbeskyttelsen på Apple-produktet AirPort Express.

AirPort Express er en liten enhet som koples til lydinngangen på et musikkanlegg. Den har en WLAN-mottaker etter 802.11g-standarden som er spesielt innrettet for å motta iTunes-kodet musikk trådløst, og konvertere signalene slik at de kan spilles av på musikkanlegget. Innretningen forutsetter at man har en Mac eller en PC med iTunes-musikk.

Programvaren som Johansen har lagt ut på sitt nettsted, gjør det mulig å bruke AirPort Express til å spille av musikk kodet i andre formater enn iTunes.

På sitt nettsted kritiserer Johansen måten Apple prøver å låse sine kunder til proprietære formater. Han peker på at RealNetworks har utviklet teknologi som går motsatt vei av Apple, slik at deres online musikktjeneste også kan brukes av eiere av Apples musikkspiller iPod.

AirPort Express-hacket er tredje gang Johansen bryter en av Apples kopibeskyttelser.

Johansens nettsted – døpt «So Sue Me» (Saksøk meg da vel) – er for tiden utilgjengelig.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.