DVD-Jon til Wapfactory

- Vi tror han er flink, sier daglig leder i Wapfactory etter at det ble kjent at Jon Johansen (16) begynner i selskapet som spillutvikler. I tillegg skal Tellef Øgrim, journalist i Dagens Næringsliv og Jørgen Berner Ross fra IT-forlaget, drive redaksjonen i WAP-portalene.

- Vi tror han er flink, sier daglig leder i Wapfactory etter at det ble kjent at Jon Johansen (16) begynner i selskapet som spillutvikler. I tillegg skal Tellef Øgrim, journalist i Dagens Næringsliv og Jørgen Berner Ross fra IT-forlaget, drive redaksjonen i WAP-portalene.

16-årige Johansen er blitt landskjent og fått sitt eget kallenavn hos tabloidene ("DVD-Jon") etter at han sto fram som talsmann for den norske utviklergruppen MoRE. Gruppen bidro til dekrypteringskoden DeCSS som de hevder å ha laget for å avspille DVD-plater på harddisker som ikke har Windows som operativsystem.

Etter at amerikanske film- og DVD-interesser gikk til rettslige skritt før jul, ble leiligheten til familien Johansen ransaket i forrige uke.

Økokrim undersøker om Jon kan ha begått et innbrudd i en sikkerhetskode som er straffbart etter Straffeloven.

I tillegg sjekker politiet om Jon og faren Pers videreformidling av koden gjennom farens webhotell, kan betraktes som piratkopiering av DVD-plater.

Blesten rundt Jon har hatt sine positive sider for Larvik-gutten. Han har fått massive støtteerklæringer fra nettsamfunnet og fra nettkjendiser som Gisle Hannemyr som mener politiet er på villspor i saken.

Dessuten har han fått en mengde jobbtilbud.

I forrige uke fikk digi.no bekreftet fra far Per Johansen at sønnen skulle skrive under kontrakt med et selskap på fredag. Faren ville imidlertid ikke si noe om hvilket selskap det dreier seg om fordi "de ikke ville ha blest rundt selskapet".

I dag skriver Dagens Næringsliv at Jon Johansen skal begynne med underholdningsspill i Wapfactory ved siden av skolegangen. Dessuten er IT-journalist Tellef Øgrim hanket inn som redaktør for å gi selskapet WAP-nyheter.

I tillegg får digi.no opplyst at Jørgen Berner Ross er ansatt som Øgrims eneste journalist.

Flere journalister har Wapfactory foreløpig ikke skaffet til portalene som går under navnet Wap.com og Wap.no.

-Jon Johansen er bare 16 år og under politietterforskning. Tar dere ikke en sjanse ved å ansette ham i selskapet?

- Vi tror han er flink. Jeg vil ikke kommentere saken som han er involvert i utover at han nå er koplet til Wapfactory. Han blir deltidsansatt og skal jobbe fra Larvik på oppdrag fra oss, sier Anders Mejlænder Jakhelln, daglig leder i Wapfactory, til digi.no.

- Men hvis ikke Johansen hadde blitt kjendis gjennom mediene...?

- Da er det ikke sikkert vi hadde kjent ham. I dette tilfellet er det noen som har kjent hverandre, sier Jakhelln som fikk med seg domenet Wap.no da Norsk Elektronikk og Datapartner fusjonerte med Wapfactory, et selskap som ble dratt i gang av grunnlegger Erik Nielsen.

På investorsiden finner man både kjendisene Øystein Stray Spetalen, Ola Mæhle og Jan Haudemann Andersen - i tillegg til Vital Forsikring om største aksjonær utenom gründer Nielsen.

Jon Johansen skal jobbe med spillutvikling basert på tradisjonelle teletorgtjenester for Wapfactory.

- Vi skal være der den dagen digital-TV, Internett og mobilkommunikasjon smelter sammen, sier Jakhelln.

Tellef Øgrim har vært journalist i Dagens Næringsliv siden 1993 og fikk et fristende tilbud fra Wapfactory.

- Det dukket opp noe som var interessant. Jeg har lyst til å være med på det som er i ferd med å skje på den digitale fronten, være med å bygge opp noe, sier han til digi.no.

Øgrim skal fungere som redaktør med Jørgen Berner Ross som eneste journalist i redaksjonen inntil videre.

- Jeg regner med at det blir en rimelig flat struktur hvor vi skal konsentrere oss om de journalistiske oppgavene. Jeg velger å fokusere på jobben og oppgavene, sier han som svar på om han har tenkt å bli rik på WAP-jobben.

Han kan ikke si så mye mer om innholdet enn at det kommer til å bli forbrukerrettet og tilrettelagt for ulike mediekanaler som moblitelefon-display og PC-skjerm.

- Vi kommer ikke til å publisere Odyseen på WAP for å si det sånn. Vi må tenke flere medier på en gang, men det er jo de valgene vi også også gjør i en avisredaksjon med valg mellom feature og nyheter, sier Øgrim som mener det for tiden også er spennende å jobbe i Dagen Næringsliv med større fokusering på IT-, Internett- og telekom-områdene.

Øgrim har ikke avklart når han skal starte i Wapfactory.

Til toppen