BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dyrere Netflix for høyest kvalitet

Nye kunder må betale mer for 4K.

Nye Netflix-kunder som ønsker å se 4K må betale litt mer i måneden.
Nye Netflix-kunder som ønsker å se 4K må betale litt mer i måneden. Bilde: Netflix
13. okt. 2014 - 13:48

Den populære filmstrømmetjenesten Netflix har hatt et utvalg av materiale i såkalt UHD-oppløsning (som også kalles 4K) i noen måneder.

4K-innholdet har siden lansering vært tilgjengelig for alle brukere som også har hatt tilgang til vanlig HD-materiale. Altså det samme abonnementet som koster 79 kroner i måneden.

Nå har det imidlertid skjedd en liten endring. Vil du strømme filmer i 4K, må du betale 119 kroner i måneden. Dette er det dyreste abonnementet hos Netflix, og innebærer også at man kan se på fire enheter samtidig.

Dette gjelder nye kunder, ifølge Netflix vil eksisterende kunder som allerede har sett på 4K hos Netflix fortsette på sitt eksisterende abonnement.

Ifølge magasinet Variety, som siterer en talsperson for Netflix, er 4K-materiale kostbart å produsere, og dette er grunnen til prisøkningen. Økningen skal for øvrig ha skjedd i all stillhet tidligere i august, men blir omtalt først nå.

Dette er de norske prisene per i dag. <i>Bilde: Skjermbilde</i>
Dette er de norske prisene per i dag. Bilde: Skjermbilde

Selv om Netflix satser på UHD, er det fortsatt lite innhold å velge mellom, og det krever både solid nett og utvalgte TVer.

Den amerikanske versjonen av Netflix tilbyr alle sesongene av serien «Breaking Bad», den andre sesongen av egenproduserte «House of Cards», samt en håndfull filmer og dokumentarer i 4K. Netflix krever minst 25 mbps nedlastningshastighet for 4K, og man må bruke en av TVene som støtter den korrekte Netflix-appen (det inkluderer de nyere modellene til Sony og Samsung).

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.